3 ceaiuri pentru sanatatea intima

Posted by Alin Marinescu on Saturday, March 10, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Leacurile naturiste au rol adjuvant si preventiv in sanatatea intima feminina. O serie de ceaiuri si-au castigat prestigiul in lumea medicinii naturiste pentru efectul lor antiinflamator, calmant si reglator.

Ceaiul de pelin
Ceaiul de pelin este folosit pentru sanatatea urogenitala a femeii, atat prin uz intern cat si prin uz exter. Greu de confundat datorita gustului sau amar puternic, ceaiul de pelin actioneaza prin efecte de stimulare a imunitatii, prin efectele sale antiinflamatorii, antibacteriene si calmante. Ceaiul de pelin este utilizat si pentru alte beneficii aduse sanatatii, cum ar fi efectele extraordinare asupra functiei vezicii biliare. Si litiaza renala poate primi ca recomandare ceaiul de pelin, alaturi de ceai de cozi de cirese si de matase de porumb. Pentru beneficiile intime, ceaiul de pelin este recomandat si pentru baile de sezut recomandate de medic. Atentie – spalaturile vaginale nu se fac de rutina, ci doar cand exista o vaginita.

Ceaiul de musetel
Ceaiul de musetel prezinta puternice efecte calmante, efecte antiinflamatorii, aniseptice si regeneratoare. Ceaiul de musetel se foloseste ca uz extern pentru vindecarea plagilor si infectiilor, iar in patologiile intime ceaiul de musetel se foloseste in baile de sezut.

Ceaiul de coada soricelului
Calugarii afirmau ca daca femeile ar bea ceai de musetel, multe din bolile feminine n-ar mai exista. Ceaiul de coada soricelului este considerat de electie in bolile genitale. Se recomanda a se bea 2 cani de ceai de coada soricelului pe zi pentru a preveni afectiunile intime. De asemenea daca femeia prezinta o vaginita, se pot face bai de sezut cu ceai de coada soricelului, dimineata si seara, pana la incetarea simptomelor.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 3 ceaiuri pentru sanatatea intima