3 beneficii ale consumului de banane

Posted by Alin Marinescu on Thursday, July 12, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Bananele reprezintă o sursă ideală de vitamine, de care ai nevoie pentru un stil de viață sănătos. Ajută metabolismul să funcționeze corect, previn anemia și întăresc oasele. Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile acestor fructe. Care sunt motivele pentru care este bine să consumi, în mod regulat, banane?

1. Tratează constipația
Datorită consumul bogat de fibre, bananele vin în ajutorul tău atunci când te confrunți cu constipația. Încearcă să consumi acest fruct înaintea mesei, pentru a-si face efectul.

2. Tratează anemia
Dacă ai probleme cu anemia, este recomandat să consumi banane, în mod regulat. Datorită conținutului bogat de fier, care este o parte importantă din celulele roșii, aceste fructe previn sau tratează anemia.

3. Ajută la pierderea kilogramelor
O banană are aproximativ 90 de calorii, ceea ce o face ideală într-o dietă de slăbire. Totodată, fibrele din componența ei ușurează digestia și îți dau senzația de sațietate. De aceea, consumul ei este recomandat într-o cură de slăbire.

Bananele pot fi introduse în alimentația ta, atât în mâncăruri cât și în deserturi. Te poți juca cu rețetele sau poți consuma fructul în sine, simplu. Important este să te bucuri de beneficiile lor.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 3 beneficii ale consumului de banane