3 bauturi pe care sa nu le consumi cand e cald

Posted by Alin Marinescu on Saturday, April 14, 2018 Under: Stiri din Sanatate

In zilele calduroase nu ne ramane decat sa apelam la bauturi reci si delicioase pentru a ne potoli setea si a ne racori organismul. Atentie insa, nu toate bauturile sunt atat de benefice pe cat crezi! Exista anumite lichide pe care trebuie sa le eviti cu orice pret atunci cand temperaturile sunt ridicate, caci dauneaza extrem de mult organismului. Uite despre ce este vorba!

Sucurile din comert. Un pahar rece de suc acidulat iti da impresia ca te-a racorit instant, insa dupa doar cateva minute corpul iti va mai cere unul. Bauturie carbogazoase cu un continut ridicat de zahar nu fac decat sa iti aduca un surplus de calorii goale si sa te deshidrateze. Daca faci exces vei intampina chiar si probleme mai grave decat deshidratarea: afectiuni ale rinichilor sau ale tractului digestiv.
Bauturile alcoolice. Un cocktail cu alcool pare grozav atunci cand esti la plaja, insa de fapt este ultimul lucru pe care ar trebui sa il consumi cand te expui la soare. Alcoolul este diuretic si conduce la o deshidratare rapida si la slabirea organismului. Cand temperaturile sunt ridicate, consumul de alcool aduce un dezechilibru in organism. Daca iti doresti neaparat sa bei un pahar, asigura-te ca bei si suficienta apa plata.
Cafeaua. Cafeaua este un foarte bun diuretic, asa ca in zilele calduroase nu este tocmai recomandata, caci va elimina rapid toata apa din organism. In plus, ea te va agita si iti va spori starea de nervozitate pe care o ai atunci cand te confrunti cu o caldura mult prea mare. Hidrateaza-te foarte bine daca alegi sa bei mai multe cafele de-a lungul intregii zile.

Axeaza-te pe apa plata si sucuri de fructe. Poti prepara chiar si limonada aromata cu fructele tale favorite (adauga in limonada cateva felii de piersica, cirese sau zmeura).

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 3 bauturi pe care sa nu le consumi cand e cald