14 motive sa consumi ghimbir

Posted by Alin Marinescu on Sunday, December 3, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ghimbir

Ghimbirul
este o sursa de vitamine, micronutrienti si uleiuri esentiale care iti intaresc organismul, te invioreaza si are proprietati anti-inflamatorii. Acest condiment poate fi folosit cu usurinta acasa, pentru mentinerea frumusetii si tot ceea ce trebuie sa faci este sa-l incluzi in diverse preparate, deoarece este util atat ras cat si proaspat, uleiurile sale esentiale sunt foarte utile si poate fi adaugat in mancare, prajituri sau bauturi. 

Cu toate acestea, asigura-te ca nu esti alergica inainte sa iti aplici o masca cu ghimbir si n-ar trebui sa folosesti ghimbirul daca ai probleme cardiace si de ficat, daca ai temperatura sau daca ai mucoasele afectate. in nici un caz sa nu folosesti ghimbir daca ai rani deschise sau esti insarcinata in trimestrul al doilea sau al treilea. 

1. Combate celulita. Un scrub din ghimbir te ajuta sa-ti incalzesti pielea si sa-ti imbunatatesti circulatia sanguina, pentru ca indeparteaza umflaturile provocate de aglomerarile adipoase sau retinerea de apa. Amesteca 1 lingurita ghimbir ras cu 0.5 l suc de ghimbir si adauga 1 pahar sare de mare. Aplica acest scrub pe un burete si freaca toate zonele cu probleme.

2. Accelereaza metabolismul si combate greata. Daca ai probleme digestive si suferi de greturi la inceputul sarcinii, atunci poti mesteca o bucata de ghimbir sau adauga un pic in ceai.

3. Intareste unghiile si le ajuta sa creasca. Topeste 1-2 lingurite unt de shea la care sa adaugi 1-2 lingurite ulei de avocado, 3-5 picaturi ulei esential de patchouli, 3-5 picaturi ulei esential de ghimbir si 5-7 picaturi ulei esential de lamaie. Amesteca aceste ingrediente si pune-le intr-un borcan uscat. Poti folosi aceasta masca impreuna cu o crema normala de maini, dar fii atenta ca poate cauza alergii. 

4. Intareste imunitatea. Datorita concentratiei mari de acid asorbic, vitamina A si B, zinc, calciu, iod, antibiotice naturale si antimicotice, ghimbirul intareste organismul si creste rezistenta la efort si in fata diverselor boli. Adauga 1 lingurita de ghimbir ras la 250 m ceai negru sau verde sau piseaza 2-4 lamai cu 400 g ghimbir si adauga 250 ml miere, apoi consuma cate o lingurita din acest amestec in fiecare dimineata din sezonul rece. 

5. Reduce durerea. Ghimbirul lupta cu inflamatiile care provoaca diverse dureri, inclusiv musculare, dupa efort indelungat, durerile menstruale si artritele. Amesteca ghimbir cu turmeric, sucul de la 2 lamai, 1 lingurita de miere si apa.

6. Stimuleaza activitatea cerebrala. Ghimbirul incetineste procesul de imbatranire si rezista in fata bolilor neurodegenerative precum Alzheimer si Parkinson. in plus, radacina de ghimbir imbunatateste functiile cognitive si intretine procesul memoriei. 

7. Lupta cu procesul de imbatranire. Ghimbirul contine o cantitate foarte mare de antioxidanti si grabeste procesul de regenerare celulara, in timp ce scapa de radicalii liberi si toxinele din organism.

8. Ajuta la slabire. Ghimbirul are multe elemente care ard grasimile, accelereaza metabolismul si reduc apetitul, deci daca vrei sa slabesti adaugi ghimbir proaspat la mancare si ghimbir ras la bauturi, pentru ca daca bei ceai cu ghimbir cu 30 de minute inainte de masa vei manca mai putin. Poti bea si un pahar de kefir cu ghimbir ras, scortisoara, si un strop de piper rosu.

9. Afrodisiac. Ghimbirul este mentionat in kama sutra si conform catorva legende poate tine focul dragostei aprins. Acesta stimuleaza circulatia sanguina si ajuta la eliberarea de hormoni, in plus, creste sensibilitatea.

10. Piele stralucitoare si sanatoasa. Amesteca o cantitate egala de ghimbir, miere si suc de lamaie pentru a face o masca de fata cu proprietati revigorante si antirid, pe care s-o lasi sa actioneze timp de 30 de minute. 

11. Combate tumorile. Unele elemente din ghimbir lupta cu cancerul si amelioreaza simptomele chimioterapiei. 

12. Te scapa de cosuri. Amesteca o lingurita ghimbir ras cu o lingurita otet de mere si aplica solutia pe fiecare cos in parte, pentru a indeparta inflamatiile si a reduce rapid roseata. Amesteca o lingurita ghimbir ras cu o lingurita miere si putin lapte, apoi aplica solutia obtinuta pe fata si las-o sa actioneze timp de 10-15 minute inainte sa te speli.

13. Normalizeaza continutul sangelui. Potrivit ultimelor cercetari, consumul regulat de ghimbir normalizeaza nivelul de colesterol si glicemia. El reduce si riscul de alte complicatii si combate formarea cheagurilor de sange si tensiunea mare. Fierbe putin ghimbir cu un baton de scortisoara, lasa-l sa se raceasca si bea acest amestec de 2-3 ori pe zi. 

14. Stimuleaza cresterea parului, previne ruperea firelor si aparitia matretii. Ghimbirul face ca circulatia sangelui din scalp sa se accelereze si hraneste radacinile firelor de par cu nutrienti, in timp ce stimuleaza cresterea parului si previne ruperea acestuia. Pentru intarirea parului combina ghimbir ras cu ulei de jojoba si maseaza pe scalp si toata lungimea firului de par, apoi spala-te dupa 30 de minute. Pentru a-ti creste parul mai des, mai mult si mai repede amesteca o parte de ghimbir ras cu usturoi pisat si apa, apoi lasa-l la macerat. Adauga ulei de masline sau de cocos si maseaza radacinile firelor de par. Pentru matreata poti combina doua parti de ghimbir proaspat ras cu trei parti ulei de masline sau de susan apoi sa aplici masca pe par pentru 15-25 de minute, de doua ori pe saptamana.

sursa: feminis.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 14 motive sa consumi ghimbir