12 semne sa suferiti dereglari hormonale

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, September 26, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru dereglari hormonale

Cand apare un dezechilibru la nivel hormonal , toate procesele sunt dereglate , iar corpul devine vulnerabil in fata unor afectiuni periculoase . Nu trebuie sa va ingrijorati , deoarece dereglarile hormonale le experimenteaza orice femeie , cel putin odata in viata , in jurul varstei de 50 de ani cand corpul dumneavoastra se pregateste pentru menopauza , insa ele pot aparea si mai devreme in unele cazuri.

Mai jos o sa va prezint cele mai comune 12 semne care va arata ca suferiti de o dereglare hormonala:

Aveti o menstruatie neregulata
Atunci cand apar dereglari intre hormonii feminini , menstruatia este primul lucru care da de gol ca este ceva in neregula cu organismul dumneavoastra . Ceea ce trebuie sa faceti este sa luati masuri , sa vedeti unde gresiti si sa va schimbati stilul de viata .

Luati in greutate nejustificat
Daca mancati la fel ca inainte doar ca de data aceasta totul se depune si nu intelegeti de ce , primul lucru la care ar trebui sa va ganditi ar fi ca in corpul dumneavoastra s-a instalat deja o dereglare hormonala . Pentru a reveni la normal , incercati sa reduceti zaharul din alimentatia dumneavoastra , beti multe lichide si evitati stresul .

Aveti dureri de cap
Daca aveti dureri de cap care nu va dau pace , trebuie sa stiti ca si acestea pot fi cauzate de o dereglare hormonala , niste studii in acest sens arata ca 60 % dintre femeile care au dereglari hormonale , prezinta si dureri de cap . Aceste dureri apar ca urmare a nivelului crescut de estrogen .

Mancati exagerat de mult
Va este pofta din ce in ce mai mult de dulciuri sau de diferite mancaruri si nu stiti cauza ? Aceste pofte pot fi urmari a dereglarilor hormonale . Pentru a le evita , incercati o dieta sanatoasa , renuntati la alcool si alte alimente care nu se incadreaza in dietele pentru a va mentine si consumati mai multe legume si fructe , peste , cereale integrale , oua , lactate , ulei de masline si sucuri naturale .

Aveti probleme cu digestia
Daca aveti o digestie lenta , balonari si gaze intestinale , este clar ca si acestea se datoreaza dereglarilor hormonale , pentru a va mentine , schimbati-va obiceiurile culinare , relaxati-va mai mult si detoxifiati-va organismul .

Aveti burta mai umflata ca de obicei
Atunci cand sistemul endocrin se afla sub influenta stresului , acesta produce prea mult cortizol , ceea ce determina organismul sa stocheze grasimile si sa retina apa , rezultand astfel o burta mai umflata ca deobicei .

Aveti un apetit sexual scazut
Unul dintre cele mai comune simptome ale dereglarilor hormonale , este apetitul sexual scazut . Acesta vine impreuna cu problemele legate de somn si cu uscaciunea vaginului.

Va simtiti obosita
Daca va simtiti obosita in miezul zilei si simtiti ca aveti mintea incetosata , ar trebui sa stiti ca nu este normal . Pentru a trece peste aceasta stare , trebuie sa va schimbati alimentatia , indreptand-va catre o alimentatie mai sanatoasa.

Aveti insomnii
Insomniile sunt cauzate de stres ,care stresul la randul lui creste nivelul cortizolului . Nivelul crescut de cortizol duce la dereglari hormonale . Pentru a scapa de stres , incercati sa faceti miscare zilnic , aceasta va da o stare de bine si implicit evitati si dereglarile hormonale .

Transpirati
Daca sunteti printre femeile care transpira excesiv noaptea , ar trebui sa stati departe de stres , sa consumati multe fructe si legume , sa faceti miscare si sa consumati cat mai mult ceai de salvie .

Plangeti fara motiv
Daca va enerveaza orice lucru si va vine sa plangeti fara motiv , inseamna ca aveti probleme cu hormonii . Aceste stari le puteti remedia prin activitati care sa va tina ocupata si sa va ajute sa va detasati de problme , dar si printr-o vacanta sa va recreati.

Treceti prin stari de anxietate , iritabilitate si chiar depresie
Toate aceste stari ar trebui sa va dea de gandit si sa realizati ca aveti probleme cu hormonii , insa starile de nervi sunt de cele mai multe ori cauzate de dezechilibrele intre hormoni . Pentru a trece peste aceste stari incercati sa faceti yoga , dans sau sport .

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 12 semne sa suferiti dereglari hormonale