12 alimente cu actiune diuretica

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, September 26, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru rosii

Alimentele diuretice sunt alimente naturale sau plante aromatice drenante . Daca va doriti sa tineti o astfel de dieta , este foarte important sa consumati suficient de multe lichide , pentru a nu duce la deshidratare.

Aceasta dieta pe baza de diuretice este recomandat sa o tineti cu alimente naturale si nu cu supliemente , alimente pe care le puteti consuma oricum si oricat doriti fara a avea o reactie negativa asupra organismului dumneavoastra . Ar trebui sa stiti ca persoanele care sufera de edem , boli de inima , hipertensiune arteriala si tulburari renale sau hepatice , ar trebui sa consume frecvent alimente care au efect diuretic . Trebuie sa mai stiti ca retentia apei in organism este la fel de daunatoare precum deshidratarea , aceasta poate aparea in urma unei afectiuni nestiute de dumneavoastra sau de asemenea poate fi si o consecinta a lipsei de vitamina B , proteine sau de amino - acizi .

In general , diureticele sunt acele substante care ajuta la eliminarea excesului de apa din organism , prin urina . Acestea pot fi ori sintetice , ori naturale.

Mai jos o sa va prezint o lista de 12 alimente , cunoscute ca si diuretice naturale :

Sparanghelul
Sparanghelul contine o substanta chimica numita " asparigina " , aceasta determinand eliminarea eficienta a deseurilor din organism , acest lucru fiind foarte benefic pentru rinichi , deoarece functiile acestora se imbunatatesc .

Otetul de mere
Otetul de mere este foarte benefic pentru organism , deoarece acesta mentine un nivel optim de potasiu in organism .

Rosiile
Rosiile sunt o sursa bogata de vitamina C , aceasta este ideala pentru imbunatatirea metabolismului si de asemenea ajuta organismul sa elimine fluidele in exces .

Usturoiul
Usturoiul este foarte bogat in uleiuri de mustar , acestea avand proprietati de curatare . De asemenea , acestea descompun grasimile si ajuta organismul sa le elimine .

Semintele de telina
Semintele de telina , cat si planta in sine , contin un nivel foarte ridicat de potasiu si sodiu , care impreuna stimuleaza producerea urinei .

Feniculul
Feniculul are de asemenea proprietati diuretice . Pe acesta il puteti prepara in mai multe retete , ceea ce inseamna ca este foarte usor de integrat in alimentatia dumneavoastra.

Ceaiul verde
Se stie de foarte mult timp ca ceaiul verde este cel mai vechi aliment diuretic cunoscut . In China , ceaiul verde , este folosit ca diuretic de secole .

Frunzele de papadie
Putini dintre noi stim ca frunzele de papadie sunt bogate in minerale si potasiu , acestea ajutand la pastrarea potasiului in organism .

Ovazul
Ovazul este bogat in diocid de siciliu , substanta care este cunoscuta ca si o substanta diuretica naturala .

Sucul de coacaze rosii
Sucul de coacaze rosii este foarte eficient in mentinerea nivelului ph-ului urinei , acesta o dilueaza si ajuta in cresterea frecventei urinarii . De asemenea , sucul de coacaze rosii mai este foarte bun in imbunatatirea functionarii rinichilor .

Varza de Bruxelles
Varza de Bruxelles ajuta la curatarea organismului si totodata stimuleaza buna functionare a rinichilor si a pancreasului .

Sfecla , varza , morcovii , anghinarea , macrisul si cafeaua
Toate aceste alimente sunt de asemenea cunoscute si ele ca diuretice naturale .

Aportul inadecvat de proteine , sare si zahar din aceasta dieta , poate duce la retentia de apa , ceea ce nu va doriti , acest lucru se poate intampla deoarece organismul nu primeste suficienti aminoacizi si vitamina B . Daca introduceti toate aceste alimente in rutina dumneavoastra zilnica , veti vedea cum toate problemele vi se v-or diminua si sa va veti simti mult mai bine si mult mai sanatoasa . Nu uitati ca orice dieta este mult mai eficienta daca este combinata cu putina miscare .

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 12 alimente cu actiune diuretica