11 alimente care pot fi pastrate oricat de mult

Posted by Alin Marinescu on Monday, November 27, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru mierea

Unele alimente nu se strica niciodata. Chiar daca au o data înscrisa pe ele, nu expira niciodata, potrivit huffingtonpost.com. Termenul de ”expirare” este extrem de derutant. Unele alimente au înscrisa data producerii, altele termenul de valabilitate sau data expirarii. Unii consumatori sunt derutati de aceste date, care sunt recomandarea producatorului legate de calitatea produsului, nu de siguranta acestuia.

Daca te-ai saturat sa arunci mancare buna, afla ce alimente nu se strica niciodata. Sunt 11 si le poti pastra pentru totdeauna. Pana le mananci.

Mierea. Nu se strica niciodata. E posibil sa îsi schimbe culoarea sau sa se cristalizeze, dar oricand va fi buna de mancat. Daca nu va place cristalizata, plasati borcanul în apa calduta, iar cristalele se vor dizolva.
Orezul. Chiar daca va prinde o culoare maronie, va fi mereu bun. Asta e valabil pentru orezul alb, salbatic sau basmati. Cel brun nu are acelasi noroc. Continutul uleios mai ridicat îl face sa rancezeasca. E bine sa fie pastrat vidat, pentru a tine gandaceii la distanta.
Otetul alb. Ramane mereu proaspat. Luati cu încredere, sa aveti în casa, mai ales ca e bun si la salate, marinade si chiar la curatenie.
Extractul autentic de vanilie. Fiind facut din alcool, va fi mereu proaspat si aromat. Nu e valabil si pentru esenta contrafacuta.
Sarea. Orice tip de sare va ramane perfecta pentru consum, timp nelimitat.
Amidonul de porumb. Pastrat în loc întunecat si racoros, nu expira niciodata.
Zaharul. Se poate întari, pietrifica, dar nu expira. Aveti grija doar sa îl tineti în loc uscat si fara insecte.
Alcoolul pur. Nu va grabiti sa terminati sticla cu rom, alcoolul nu expira. Poate fi transmis din generatie în generatie.
Boabele de fasole uscata. Nu expira. Vor fi mai greu de fiert, dar oricand perfecte pentru consum.
Cafeaua solubila. Daca va fi tinuta la loc racoros, nu va expira, indiferent ca e sigilata sau nu.
Siropul de artar. Ca si cafeaua, îl tineti la rece si va dura o viata. E bine sa aveti mereu o rezerva în frigider, daca vi se face brusc pofta de clatite.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 11 alimente care pot fi pastrate oricat de mult