10 trucuri prin care poti slabi 9 kilograme in 3 saptamani

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, July 31, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Stim si noi cat de greu este sa slabesti, mai ales cand se apropie un eveniment special, cum ar fi o nunta, o intalnire sau o vacanta. Iar cand unul dintre aceste evenimente se apropie, vrei sa slabesti cat mai repede si cat mai mult. Aceste trucuri sunt sigure si pot fi respectate si pentru un program de slabire pe termen lung. Fa-le pentru 21 de zile si vor deveni o obisnuinta, ducand chiar la un stil de viata. Nu doar ca vei adora felul in care arati, dar si felul in care te vei simti.

Iata cele mai bune 10 trucuri prin care poti slabi 20 de kilograme in 3 saptamani:

1. Bea apa. Primul si cel mai important aspect pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand vrei sa slabesti este hidratarea. Apa te ajuta sa elimini toxinele, ajuta digestia si previne constipatia, reduce balonarea si mentine pH-ul intern si homeostaza si stimuleaza metabolismul. Asa ca, recomandarea specialistilor este sa bei 3-4 litri de apa pe zi. Asigura-te ca bei 2 pahare de apa la temperatura camerei imediat cum te trezesti. Poti adauga si doua lingurite de seminte de schinduf pentru a-ti accelera metabolismul. Sau iti poti prepara o apa detoxifianta cu castraveti, ghimbir, chimen si frunze de menta. Iti va ajuta corpul.

2. Renunta la zahar, fast-food si mancare procesata. Uita de toate placerile vinovate dulci si mancarea de tip fast-food mancata seara tarziu. Este doar pentru trei saptamani, dar cu siguranta nu vei regreta atunci cand vei vedea rezultatele.Arunca toata mancarea bogata in sodiu, dulciurile, incarcate de conversanti si aprovizioneaza-te cu mancare integrala, slaba in calorii, gustari precum popcorn, fructe si legume. Daca tanjesti dupa ceva dulce, mananca un iaurt slab in calorii cu smochine sau piersici. Poti manca si o bucatica de ciocolata neagra, care contine 80% cacao, dupa cina.

3. Mananca 5 tipuri de legume si 3 tipuri de fructe. Consuma 5 tipuri de fructe si 3 tipuri de legume pe zi. Fructele si legumele sunt bogate in fibre alimentare, vitamine, minerale si fitonutrienti care te ajuta sa te simti satula si previne absortia moleculelor grase. De asemenea, sunt slabe in calorii, imbunatatesc tranzitul intestinal si iti cresc imunitatea. Celulele corpului tau vor functiona in mod normal, iar grasimea depozitata va fi folosita ca energie si te va ajuta sa pierzi in greutate.

4. Evita carbohidratii. Carbohidratii albi sau rai pentru organism reprezinta fainea, zaharul, pastele, orezul alb si cerealele. Aceastea sunt procesate si rafinate, au valori nutritive minime si sunt bogate in calorii. Carbohidratii rai cresc nivelul glucozei in sange si sunt usor de digerat. Din acest motiv iti este foame imediat dupa ce ai mancat. Mancarea alba integrala de tipul fasolei, conopidei, cartofului alb si guliei nu intra in aceasta categorie.

5. Mananca la timp si organizeaza-ti marimea portilor. Daca nu mananci la timp si nu iti controlezi marimea fiecarei portii, poti acumula mai multe kilograme decat in mod normal. Poti manca sanatos, insa daca organismul nu digera, absoarbe sau elimina toxinele la timp, intreg sistemul nu va functiona in mod normal. Acest lucru duce la un metabolism incet, poate creste tensiunea arteriala si glucoza din sange. Este important sa mananci la fiecare 3-4 ore, sa nu uiti de micul dejun, sa mananci pana in ora 7:30, sa eviti gustarile seara si sa mananci cantitatea necesara la fiecare portie. Nici prea mult si nici prea putin. Daca ti se face foame la ore nepotrivite, mananca un fruct sau morcovi cu hummus. Si cel mai important, bea apa!

6. Fii atenta la modul in care mananci. Stai in fata unei oglinzi atunci cand mananci. Uitandu-te la tine in timp ce mananci te va ajuta sa nu mai mananci atat de mult. Mesteca foarte bine mancarea si ajuta-ti sistemul digestiv sa functioneze asa cum trebuie. Foloseste o lingura mica si o farfurie tot mica pentru a nu consuma prea multa mancare.De asemenea, mananca incet, fara sa fii distrasa de notificarile telefonului, televizor sau alte lucruri.

7. Antreneaza-te. Problema atunci cand slabesti repede este ca nu doar recapeti kilogramele respective, dar si pielea ta are de suferit. Pentru a arata tonifiata, trebuie sa te antrenezi in mod constant. Daca nu esti fana unei benzi de alergat, poti face yoga, dansa, inota sau merge pe bicicleta. Daca faci exercitii, nu doar ca iti mobilizezi grasimea, dar poti avea si un somn mai bun. Sa nu uitam de faptul ca poti capata mult mai multa incredere in tine si te va ajuta sa arati bine atat pe interior, cat si pe exterior.

8. Fa-ti somnul de frumusete. Daca nu dormi indeajuns de mult si nu te odihnesti, risti sa te ingrasi. Iar acest lucru este dovedit stiintific. Atunci cand nu dormi cel putin 7
ore, celulele din corpul tau nu pot procesa mancarea si nu elimina toxinele. Acest metabolism incetinit te face sa fii mereu stresata. Iar ca rezultat, te vei ingrasa si te vei simti mereu obosita daca nu te ridici de pe scaun toata ziua.

9. Continua sa faci miscare. Ideal ar fi sa faci cel putin 5000 de pasi pe zi. Dar cum majoritatea avem un job la birou, in care trebuie sa stam jos, mancarea pe care noi o consumam nu este folosita drept energie. Fa o plimbare din ora in ora, mergi pe bicicleta sau la supermarket, mergi pe scari in loc sa mergi cu liftul sau plimba-ti cainele de doua ori pe zi. Acest lucru iti va mentine metabolismul activ pe intreaga zi si te va ajuta sa arzi rapid kilogramele.

10. Nu te mai stresa. Cel mai important este sa nu intri in panica. Acest lucru doar va inrautati situatia. Stresul, panica si anxietatea sunt emotii negative care ridica nivelul de cortizol, hormonul stresului. Acest lucru duce doar la acumularea unor kilograme. Cele mai bune moduri prin care sa stai departe de stres si emotii negative este sa eviti sa critici alti oameni, fa o plimbare atunci cand te simti stresata sau suparata, vorbeste cu un prieten apropiat, fa ceva creativ precum pictatul sau cantatul la un instrument muzical, danseaza, scrie intr-un jurnal si cel mai important rade! sursa: elle.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 10 trucuri prin care poti slabi 9 kilograme in 3 saptamani