Imagini pentru trezit dimineata

Nu e deloc confortabil sa te trezesti dimineata stiind ce te asteapta pe parcursul zilei, de aceea iti oferim cateva trucuri ca sa iti fie mai usor! Conform Brightside, cele 10 solutii de mai jos te vor ajuta sa iti incepi ziua frumos:

1. Fa sport dimineata si seara, mai ales in timpul sezonului rece. Conform unor studii, exercitiile de seara pot fi foarte eficiente. 

2. Incearca sa nu te uiti la televizor dupa ora 8 seara. Expunerea la lumina albastra emanata de ecrane suprima producerea melatoninei, hormonul responsabil de somn. 

3. Fa o plimbare in pauza de pranz. Petrecerea a cat mai mult timp in aer liber va creste sansele de a obtine un somn bun si o trezire mai putin chinuitoare. 

4. Foloseste arome linistitoare inainte de culcare. Exista o multime de astfel de uleiuri calmante care te pot ajuta sa te relaxezi, sa adormi mai repede si sa te trezesti odihnit.

5. Culca-te cu gandul ca vei avea parte de un mic dejun delicios a doua zi dimineata si evita sa mananci inainte de somn.

Te vei trezi cu gandul la promisiunea pe care ti-ai facut-o!

6. Daca ti-e somn, dormi! Nu conteaza ca este prea devreme, trebuie sa ii dai organismului ce iti cere, iar cateva ore in plus de somn te vor face sa te simti odihnit. 

7. Incearca sa dormi cu fereastra deschisa atunci cand se poate. Oamenii produc cantatati mari de dioxid de carbon pe timpul noptii, iar o buna ventilatie poate fi benefica. 

8. Pune-ti alarma cat mai departe de tine, astfel te vei ridica sa il opresti si iti va fugi somnul.

9. Trezeste-te pe muzica ta preferata! Te vei bine dispune si vei avea mai multa energie.

10.  Plimba-te in jurul patului imediat ce te trezesti si maseaza-ti urechile. Acest lucru iti va imbunatati circulatia la nivelul capului. Un alt pont este sa iti freci palmele impreuna.

sursa: eva.ro