10 obiceiuri zilnice care te imbatranesc inainte de vreme

Posted by Alin Marinescu on Monday, October 3, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru obiceiuri care te imbatranesc

Ştiai că dieta săracă în grăsimi îţi poate accentua ridurile? Descoperă cele zece obiceiuri care te îmbătrânesc înainte de vreme. Renunţă la ele ca să nu-ţi pară rău mai târziu!
Căldura excesivă din casă, o dietă săracă în grăsimi, precum şi obiceiul de a dormi pe o parte sunt câteva dintre lucrurile care te îmbătrânesc înainte de vreme. Corpul tău necesită o îngrijire aparte pe măsură ce înaintezi în vârstă, iar unele dintre obiceiurile zilnice pe care le ai, pot să aibă un impact negativ asupra sănătăţii în general. Iată zece dintre cele mai proaste obiceiuri care te îmbătrânesc înainte de vreme, potrivit BrightSide:

1. Dieta săracă în grăsimi
Grăsimile bune sau acizii graşi omega-3 sunt esenţiali pentru sănătate, siluetă şi aspectul mereu proaspăt al tenului. Dacă ai obiceiul de a evita grăsimile pentru că ţi-e teamă că îngraşă sau pentru că vrei să slăbeşti, atunci faci cea mai mare greşeală. Potrivit specialiştilor, tocmai aceste grăsimi sănătoase consumate zilnic te ajută la slăbit, iar în plus, tot ele te ajută să previi apariţia timpurie a ridurilor. Prin urmare, nu exclude din alimentaţia ta grăsimile bune, precum uleiul de măsline presat la rece, măslinele, tonul, macroul, sardinele, somonul, nucile româneşti şi avocado.

2. Obiceiul de a bea cu paiul
Chiar dacă nu te-ai gândi că acest obicei are legătură cu îmbătrânirea tenului, află că în timp ce sorbi cu paiul se formează anumite riduri în jurul gurii care se tot adâncesc. Este acelaşi efect constatat în cazul fumătorilor înrăiţi, deoarece favorizează accentuarea unor riduri din jurul gurii.
Este de preferat să renunţi la obiceiul de a bea cu paiul, consumând băuturile direct din pahar. Şi bineînţeles, cred că ştii deja că nici fumatul este foarte dăunător pentru piele. Fumul de ţigară afectează grav structura pielii şi în timp, ridurile vor fi foarte accentuate dacă nu renunţi la acest obicei. 

3. Ai o postură greşită
Modul în care stai la calculator sau televizor poate să aibă un impact semnificativ asupra coloanei vertebrale şi a musculaturii din jurul ei, astfel că durerile pot să apară devreme, nicidecum numai la bătrâneţe. Păstrează spatele drept şi fii conştientă de modul în care stai la masă sau la calculator. De asemenea, exerciţiile fizice efectuate cu regularitate sunt esenţiale pentru a preveni durerile de spate şi a dezvolta musculatura care susţine coloana vertebrală. 

4. Dormi pe o parte
Obiceiul de a dormi pe o parte pune o presiune mare pe faţă şi riscul de formare a ridurilor este foarte mare. Cea mai bună poziţie pentru somn este pe spate, deoarece astfel pielea este relaxată.

5. Foloseşti crema cu protecţie solară numai în concediu
Cu cât stai mai mult la soare, cu atât mai repede va îmbătrâni pielea ta. Expunerea la radiaţii solare are un impact negativ asupra elasticităţii pielii, favorizând apariţia timpurie a ridurilor. Pentru a o proteja este de preferat să nu exagerezi cu soarele şi să foloseşti mereu o cremă cu factor de protecţie atunci când ieşi afară. 

6. Încălzeşti excesiv locuinţa când e rece afară
O temperatură ridicată în locuinţă are un efect extrem de nociv asupra tenului, deoarece aerul uscat îl predispune la apariţia ridurilor. Nici părul tău nu va fi ferit de aerul uscat din încăpere şi va avea un aspect tern. Este de preferat ca temperatura să nu fie mai ridicată de 22-23 de grade Celsius, iar pe timpul nopţii să rămână sub 20 de grade. 

7. Încerci să renunţi la zahăr
Stresul şi frustrarea care apar atunci când iei asemenea hotărâri pot să facă mai mult rău organismului. În schimb, ar fi de preferat să limitezi consumul de zahăr rafinat, să găseşti alternative sănătoase pentru a-ţi potoli pofta de dulce şi să te răsfeţi din când în când cu desertul preferat fără să te simţi vinovată. Echilibrul este cel care contează!

8. Petreci prea mult timp pe scaun
Studiile arată că la fiecare oră petrecută stând jos îţi scurtezi viaţa cu 22 de minute.
De aceea este de preferat ca la fiecare jumătate de oră să faci o pauză şi să te ridici de la calculator/televizor pentru a face mişcare. În plus, sportul trebuie să fie o prioritate în viaţa ta, cu atât mai mult cu cât eşti nevoită în unele zile să îţi petreci mult timp stând jos. 

9. Nu dormi suficient
Somnul are un rol important, deoarece în timpul lui se regenează întregul corp, inclusiv pielea. Atunci când nu dormi suficient îţi scurtezi viaţa şi corpul devine vulnerabil în faţa numeroaselor boli. Dormi măcar 7 ore pe noapte şi ai grijă să te culci devreme dacă simţi că eşti mereu obosită şi nu ai deloc energie. 

10. Eşti dezorganizată
Lipsa de organizare poate să fie extrem de stresantă, iar stresul este unul dintre factorii care te îmbătrânesc înainte de vreme. Fă-ţi o listă cu priorităţi şi nu lăsa pe mâine ceea ce poţi să faci astăzi! Găseşte o soluţie ca să fii puţin mai organizată!

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 10 obiceiuri zilnice care te imbatranesc inainte de vreme