10 obiceiuri aparent inofensive care iti distrug frumusetea

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, January 4, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru 10 obiceiuri aparent inofensive care iti distrug frumusetea

Parul este foarte fragil atunci cand este ud, de aceea este o greseala majora sa il perii imediat dupa ce te-ai spalat pe cap. Descopera si alte gesturi care sunt nocive pentru frumusetea ta:

Iti prinzi parul strans

Atunci cand parul tau este strans puternic intr-o coada sau un coc, radacinile sunt supuse unui stres major. Firele de par vor cadea treptat, ceea ce poarta numele de alopecie de tractiune. Linia parului va inainta de-a lungul timpului si iti vei pierde parul fara sa realizezi de ce. Opteaza pentru metode mai blande coafare.

Bei prea mult lapte

Dezbaterile cu privire la beneficiile si riscurile consumului de lapte sunt cat se poate de aprinse. Unii specialisti sustin ca laptele si produsele lactate nu sunt tocmai benefice sanatatii, in timp ce altii sunt de parere ca acestea sunt esentiale pentru alimentatia sanatoasa. Dar este dovedit faptul ca un consum excesiv de lapte, care contine hormoni androgeni, stimuleaza glandele sebacee de la nivelul pielii. Rezultatul este o piele cu tendinte de ingrasare, pori blocati si aparitia acneei.

Aplici crema cu SPF numai pe fata

Crema cu factor de protectie solara este esentiala pentru a preveni aparitia ridurilor. Dar este o greseala sa o folosesti numai pe fata. Nu uita sa aplici si pe maini pentru ca acestea sunt predispuse la aparitia primelor semne de imbatranire, asa cum sunt ridurile si petele pigmentare.

Stai picior peste picior

Acest obicei incetineste circulatia sanguina la nivelul picioarelor, rezultatul find compresia vaselor de sange si aparitia problemelor circulatorii, inclusiv a varicelor inestetice. De asemenea, provoaca stagnarea sangelui in zona pelviana, care poate afecta serios sanatatea femeilor, fiind un obicei deosebit de periculos pentru femeile insarcinate.

Iti perii parul ud

Parul este foarte fragil atunci cand este ud, iar pieptanarea lui inainte de a se usca total provoaca ruperea firelor. Tamponeaza parul cu un prosop pentru a elimina o mare parte din apa, apoi usuca-l cu foehnul. Numai dupa ce s-a uscat complet il poti pieptana.

Folosesti aparatele de styling la temperatura maxima

Atunci cand este supus unor temperaturi ridicate, stratul exterior al firelor de par se deterioreaza.

In timp, parul devine fragil, degradat si se rupe usor. Foloseste aparatele de styling la temperatura medie si aplica pe par produse pentru protectie termica.

Iti freci ochii

Acest obicei este nociv din doua puncte de vedere. In primul rand iti afecteaza genele, care devin mai fragile, iar apoi cad. Pe de alta parte, gestul de a te freca la ochi poate fi nociv pentru pielea sensibila de sub ochi, care este foarte predispusa la aparitia ridurilor. Odihneste-ti ochii privind timp de 20 de secunde in departare, la fiecare 20 de minute.

Iti atingi des fata

Stai cu barbia in palma, iti atingi nasul si iti freci tamplele? Obiceiul de a-ti atinge des fata cu mainile este unul cat se poate de nociv pentru tenul tau. In acest fel transferi bacterii nocive de pe maini pe fata, ceea ce provoaca aparitia acneei. Autocontrolul este cheia pentru rezolvarea acestei probleme.

Aplici prea multa crema hidratanta

Chiar si cea mai buna crema de fata iti poate face rau daca o aplici in cantitati prea mari. Excesul de crema formeaza o pelicula la suprafata pielii si provoaca blocarea porilor, impiedicand pielea sa respire. Aplica o cantitate de crema cat o boaba de mazare si maseaza delicat tenul.

Bei prea multe sucuri din fructe

Sucurile naturale, proaspat stoarse, contin antioxidanti care iti protejeaza pielea de aparitia prematura a ridurilor. Dar sucurile din fructe contin fructoza, un tip de zahar care accelereaza formarea ridurilor. De aceea, inlocuieste sucurile din fructe cu sucuri proaspete obtinute din legume si verdeturi, precum varza, morcovi, spanac etc.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 10 obiceiuri aparent inofensive care iti distrug frumusetea