10 metode simple prin care iti poti accelera metabolismul

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, May 15, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Mananci din ce in ce mai putin, dar tot simti ca iei in greutate? Incearca aceste mici schimbari si vei observa cum metabolismul tau devine mai rapid! Fie ca duci o viata stresanta si esti mereu pe fuga, fie ca nu te mai simti la fel ca atunci cand aveai 20 de ani, exista cateva trucuri pe care le poti introduce in rutina ta si iti poti accelera metabolismul. Mai mult decat atat, vei dormi mai profund, vei avea mai multa energie si te vei simti mai puternica. Iata care sunt cele 10 metode prin care iti poti accelera metabolismul, astfel incat el sa functioneze mai rapid:

1. Mananca suficient
Cel mai mare mit despre slabit pe care, din pacate, multa lume il crede, este ca nu trebuie sa mananci ca sa pierzi in greutate. In momentul in care ii oferi corpului tau mai putin decat numarul de calorii de care acesta are nevoie pentru o buna functionare, (aproximativ 1,200 calorii pentru femeile obisnuite) acesta declanseaza un sistem de alarma si incepe sa isi faca rezerve, efectul fiind total opus dorintei tale. Asadar, mananca trei mese pe zi, pana simti ca nu iti mai este foame. Nu exagera, totuti!

2. Micul dejun – cea mai importanta masa a zilei
Nu degeaba mama iti tot spunea cand erai mica sa mananci tot din farfurie la micul dejun. Acesta prima masa a zilei este absolut necesara pentru enenrgia de care ai nevoie pe toata durata zilei. Chiar daca nu ai timp sa iti faci micul dejun in ficare zi, incearca un iaurt cu granola sau un smoothie. Asa iti vei trezi metabolismul si ii vei asigura o functionare buna pe tot parcursul zilei.

3. Bea cafea sau ceai
Cafeina este un stimulent natural al sistemului nervos, asadar ceasca ta de cafea zilnica iti poate creste viteza metabolismului cu pana la 8%, adica cu aproximativ 174 calorii pe zi. Un bun echivalent al cafelei este ceaiul verde care, impreuna cu antioxidantii pe care ii contine, creste viteza metabolismului cu pana la 12%, conform unui studiu japonez.

4. Mananca legume
Consumul de fibre creste arderea de grasimi cu pana la 30%. Studiile arata ca femeile care au o dieta bogata in legume si fructe iau mai putin in greutate pe o perioada mai mare de timp, asadar incearca sa le incorporezi la fiecare masa.

5. Apa
Expertii germani au demonstrat ca bautul a 6 cani de apa rece creste considerabil viteza arderii grasimilor, cu pana la 50 de calorii pe zi. Aceasta ardere se datoreaza efortului pe care il face organismul pentru a aduce apa rece la temperatura corpului.

6. Sursa face diferenta
Incearca pe cat posibil de mult sa iti cumperi legumele si fructele din piata sau din surse despre care stii ca nu le altereaza cu produse chimice. Toxinele care se regasesc pe legume si fructe afecteaza procesul de ardere al grasimilor, astfel ca este cel mai bine sa cosumi fructe si legume despre care stii ca au fost crescute intr-un mediu netratat.

7. Consuma alimente bogate in fier
Este esential pentru organism sa aiba un bogat continut de fier, acesta fiind cel care ne asigura energia. Pana la menopauza, femeile pierd fier in timpul menstruatiei, asa ca este important ca aceste depozite sa fie iar umplute cu ajutorul unor alimente precum spanacul, mazarea sau crustacee.

8. Mai multa vitamina D si iti poti accelera metabolismul
Aceasta vitamina este absolut necesara pentru conservarea tesutului muscular. Cum multa lume lucreaza la birou sau in spatii mici si iluminate necorespunzator, deficienta de vitamina D apare destul de des. Din fericire, 90% din cantitatea recomandata se regaseste intr-o portie de somon. Alte surse bogate sunt si tonul, crevetii, tofu sau ouale.

9. Laptele
Calciul are un dublu beneficiu: intensifica viteza metabolismului si, consumat prin lapte sau iaurt, reduce absorbtia de grasimi din alte alimente.

10. Un pahar mai putin
Cand vine vorba de apa sau lapte, un pahar in plus este recomandat, dar atunci cand ai optiunea sa mai comanzi si cel de-al doilea cocktail, cel mai bine este sa te abtii. In momentul in care cosumi alcool, arzi mai putine grasimi si mult mai lent. De exemplu, prin consumul unei cantitati de alcool echivalente cu doua Martini iti reduci abilitatea de ardere a grasimilor cu pana la 73%.

sursa: elle.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 10 metode simple prin care iti poti accelera metabolismul