10 alimente pe care le consideram sanatoase, dar care reprezinta o amenintare

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, July 12, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru varza de bruxelles cruda

Daca nu poti renunta complet la ele, cea mai buna solutie e sa limitezi consumul lor sau sa gasesti o alternativa daca e posibil.

Stridii crude

Avocatul american Bill Marler a lucrat la cazuri de toxiinfectie alimentara de mai bine de 20 de ani. In acest timp, acesta a devenit expert in domeniu si a decis sa imparta cu intreaga lume de ce el nu ar manca niciodata fructe de mare crude. Datorita incalzirii apei din oceanul planetar, crustaceele crude sunt un teren favorabil pentru multe specii noi de bacterii. Stridiile gatite cu sos picant sunt delicioase si pot constitui cea mai buna alternativa de consum. 

Suc proaspat

Sucul stors proaspat poate provoca infectii cu virusi si bacterii. In acest caz, riscul depaseste beneficiul. Daca doresti sa consumi o bautura, cea mai buna solutie sunt sucurile pasturizate. Cu toate acestea, daca vrei sa nu pierzi vitamintele pe care fructele ti le poate oferi, atunci indicat e sa consumi fructe proaspete.

Friptura rare

Temperaturile sub 71°C nu ucid E. coli si salmonella continute in carne. Indicat ar fi consumul fripturilor medium rare sau bine facuta. 

Boabe incoltite

E. coli si salmonella se gasesc in alimente mult mai des decat credezi. De asemenea, putem considera sanatoase doar boabele care nu au fost tratate chimic, iar acest lucru e foarte greu de verificat. Ar trebui cosumate doar boabele care au fost inmultite in conformitate cu aceste reguli sau seminte crude(in, dovleac, floarea soarelui), care nu sunt mai putin benefice.

Lapte proaspat

Conditiile in care laptele proaspat e obsinut nu pot fi numite sterile, indiferent de grija cu care se actioneaza. Prin urmare, exista posibilitatea virusilor si a bacteriilor in lapte, care pot fi distruse doar prin fierbere. Cea mai buna solutie e laptele fiert sau pasteurizat.

Varza de Bruxelles cruda

In ultimii 20 de ani, Bill Marler a avut 30 de cazuri de toxiinfectie alimentara cu varza de Bruxelles cruda. Pentru a evita E. coli si salmonella, este mai bine sa prajesti sau sa coci varza de Bruxelles la o temperatura de cel putin 160°C.

Peste de rau fiert sau supa de peste

Oamenii de stiinta spanioli de la Universitatea din Sevilla au descoperit ca pestele gatit in apa, fiert, ucide numai 18% din cianotoxinele care pun in pericol viata.

Substantele daunatoare ramase devin un concentrat de toxine. Pestele aburit e o alternativa pentru ca un experiment a aratat ca acest mod de gatit omoara 26% din cianotoxine. 

Cum trebuie tinuta dieta fara zahar

Produse din carne

Studiile americane confirma ca si cele mai scumpe si mai bune produse din carne contin nitrati si nitriti, care pot provoca cancer. 1 kilogram de carnati contine 400% mai multa sare si 50% mai multa grasime decat aceeasi cantitate de carne de vita. O alternativa e carnea proaspata, de preferat de casa, care consumata cu paine si unt nu e mai rea decat carnatii.

Alimente ambalate care contin 2 sau mai multe ingrediente

Producatorii folosesc hidroxianizol butilat(BHA) si butilhidroxitoluen(BHT) ca si conservanti. Dozele mari de aceste substante provoaca tulburari hormonale. In plus, consumul regulat de BHA cauzeaza dezvoltarea tumorilor de cancer. O alternativa sunt conservele si alimentele facute chiar de tine, cele mai indicate sunt mesele proaspete pregatite in fiecare zi. 

Legume si fructe pre-spalate si taiate

Fructele si legumele care sunt vandute spalate si taiate au trecut deja prin mainile mai multor persoane. Cu cat mai multi oameni ating mancarea, cu atat creste sansa de a se contamina cu bacterii. Cel mai indicat e sa cumperi legume si fructe proaspete pe care sa le tai tu acasa. 

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 10 alimente pe care le consideram sanatoase  dar care reprezinta o amenintare