10 alimente care pot accelera metabolismul

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, December 20, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru broccoli

Exercitiile fizice facute cu regularitate, consumul ridicat de apa si grija pentru orele de somn sunt trei dintre cele mai bune lucruri care accelereaza metabolismul. Insa, pe langa aceste trei reguli esential mai poti sa te asiguri ca adaugi in dieta aceste 10 alimente care accelereaza metabolismul:

1. Broccoli. Poate nu este leguma ta preferata, insa broccoli aduce numai beneficii pentru sanatate si pentru silueta. Este o sursa excelenta de calciu, mineral care are rolul de a accelera metabolismul. De asemenea, broccoli furnizeaza corpului nutrienti precum vitaminele A, C si K, alaturi de acid folic, minerale si fibre. Este una dintre cele mai bune alimente cu efect detoxifiant pe care trebuie sa le incluzi cat mai des in meniul tau. De asemenea, studiile au aratat ca sulforafanul care se regaseste din abundenta in broccoli protejeaza corpul de cancer. Ai o multime de motive sa mananci broccoli!

2. Ardeiul iute rosu. Capsaicina din ardeii iuti este recunoscuta pentru faptul ca accelereaza metabolismul. Studiile arata ca prin consumul de ardei iuti, arderile grasimilor sunt intensificate cu 25%. De aceea, este recomandat sa consumi cat mai des mancarurile picante (fara sa fie exagerat de picante), deoarece circulatia sangelui este mai buna si se ard mai usor grasimilor, ajutandu-te sa slabesti mai repede. Daca nu ai la indemana ardei iuti proaspeti poti sa apelezi la fulgii uscati de ardei pe care sa-i presari peste mancarurile consumate.

3. Cerealele integrale. Ovazul si orezul integral sunt doua dintre cerealele integrale care ar trebuie sa se regaseasca constant in meniul tau, deoarece contin nutrienti si carbohidrati complecsi care accelereaza metabolismul prin stabilizarea nivelului de insulina in corp. 

4. Supele. Numeroase studii au confirmat faptul ca un consum constant de supe scade riscul de obezitate. Ciorbele simple de legume sau supele crema sunt satioase si daca incepi masa cu ele vei manca mai putin la felul doi. Aceasta asociere dintre alimentele lichide si solide genereaza o scadere a poftei de mancare, ajutandu-te sa consumi portii mai mici si sa stimulezi arderea grasimilor.

5. Cafeaua si ceaiul verde. Cafeaua simpla si ceaiul verde neindulcit accelereaza metabolismul, dar mai furnizeaza si o multime de antioxidanti importanti pentru sanatate. De asemenea, aceste bauturi consumate ca atare, fara alte adaosuri, scad nivelul glicemiei din sange, stimuleaza arderea grasimilor si atenueaza aspectul inestetic al celulitei. 

6. Merele si perele. Sunt printre cele mai bune fructe care ajuta la slabit, deoarece nu contin multe calorii si accelereaza metabolismul. Consuma cate un fruct din fiecare pe zi, iar in plus opteaza si pentru fructele de padure (afine, zmeura, capsuni) pentru ca si acestea au un continut caloric scazut.

7. Anumite condimente. Piperul negru, semintele de mustar, pudra de usturoi si cea de ghimbir accelereaza metabolismul si este recomandat sa le incluzi in cat mai multe preparate. S-a demonstrat ca persoanele care consuma mancarurile condimentate ard pana la 1000 de calorii pe zi. 

8. Citricele. Portocalele, grepfrutul si lamaile ajuta la arderea grasimilor si accelereaza metabolismul. De asemenea, datorita continutului bogat in vitamina C, citricele ajuta la stabilizarea nivelului glicemiei. 

9. Alimentele bogate in calciu. Lactatele mai slabe, susanul, broccoli si toate verdeturile au un continut mare de calciu si accelereaza metabolismul, ajutandu-te sa slabesti mai repede. Studiile arata ca persoanele care consuma zilnic intre 1200-1300 miligrame de calciu slabesc de doua ori mai mult decat cele care nu includ aceste alimente in dieta lor. 

10. Alimentele bogate in acizi grasi omega-3. Acizii grasi omega-3 se regasesc in special in peste, dar si in nuci, seminte de in, seminte de dovleac, seminte de canepa, avocado si in uleiul de masline. Toate aceste alimente sunt esentiale pentru sanatatea corpului, dar sunt recunoscute si pentru faptul ca accelereaza metabolismul si te ajuta sa slabesti mai repede. Ele reduc productia unui hormon numit leptina, care s-a demonstrat ca incetineste metabolismul. 

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 10 alimente care pot accelera metabolismul