10 alimente care nu sunt atat de sanatoase pe cat credeai

Posted by Alin Marinescu on Sunday, July 24, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru lapte de migdale

Iflscience ne prezinta o selectie a alimentelor despre care credeam cu totul altceva:

1. Lapte de migdale

Laptele de migdale a crescut in popularitate in ultimii ani, insa acesta este practic lipsit de substante nutritive. Daca migdalele in sine sunt o bogata sursa de proteine, nu acelasi lucru se poate spune si despre laptele obtinut. Un pahar obisnuit de lapte de migdale contine aproximativ 2% migdale, ceea ce inseamna ca proteinele sunt aproape inexistente, restul fiind vitamine adaugate. 

2. Sucul

Cand faci un suc proaspat de fructe si legume, elimini toate fibrele, ingredientul cel mai important care iti da senzatie de satietate pana la urmatoarea masa. Ceea ce pastrezi e doar zaharul! Pe termen scurt, o cantitate mare de zahar si putine proteine iti provoaca pofta de mancare, schimbari de dispozitie si lipsa de energie. Pe termen lung, poti pierde din masa musculara.

3. Untul de migdale

Untul de migdale este destul de scump, insa contine proteine, grasimi sanatoase si vitamina E. Ceea ce nu stiti este ca untul de arahide care contine doar arahide si sare are aceleasi proprietati nutritive, insa este mult mai ieftin.

4. Orice care promite detoxifierea organismului

Organismul nostru are un sistem propriu de filtrare a substantelor nocive, asa ca detoxifierea nu este necesara decat atunci cand ati fost otravit. Rinichii filtreaza sangele si elimina deseurile din alimentatia noastra, iar ficatul detoxifica orice chimicale pe care le ingeram.

5. Uleiul de cocos

Uleiul de cocos este aproape identic cu cel de masline in ceea ce priveste continutul de calorii si grasimi. O lingura de ulei de cocos contine 12 grame de grasimi saturate si doar 1 gram de grasimi sanatoase poli-nesaturate, pe cand uleiul de masline are 1 gram de grasimi saturate si 10 de polinesaturate.

Specialistii recomanda evitarea grasimilor saturate pentru ca stimuleaza cresterea colesterolului si a riscului de diabet zaharat tip 2. 

6. Sarea de Himalaya

Culoarea roz a sarii de himalaya vine de la minerale, insa este tot o sare si contine cantitati mici de calciu, potasiu, fier, magneziu si sodiu, asemanatoare cu ale oricaror alte tipuri de sare. Nu merita efortul!

7. Apa de cocos

Da, apa de cocos este o importanta sursa de potasiu, vitamine si minerale, dar ii ofera organismului aceleasi lucruri ca si un pahar de apa normal sau ca o gustare bazata pe bucati de fructe proaspete.

8. Apa imbuteliata

Apa imbuteliata nu este nici pe departe mai sanatoasa ca apa de la robinet. Desi toata lumea se fereste de apa de la robinet, iar vanzarea celei imbuteliate creste pe zi ce trece, s-a demonstrat ca prima este la fel de curata sau mai curata decat cea din comert.

9. Albusul de ou

Multi dintre noi am renuntat la galbenusul de ou de frica cresterii colesterolului. Studiile au demonstrat, insa, ca marea majoritatea a oamenilor care tin o astfel de dieta nu cunosc modificari ale colesterolului din sange. Asa ca daca stii ca nu ai colesterolul ridicat, poti consuma fara probleme ouale intregi!

10. Granola

Cerealele crocante cunoscute sub denumirea de granola sunt o optiune a persoanelor care vor sa isi pastreze corpurile sanatoase si slabe. Ceea ce nu stiu acesti oameni este ca in pungile frumos ambalate care contin acest produs nu se gasesc doar fulgi de ovaz, ci o cantitate enorma de zahar si calorii!

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 10 alimente care nu sunt atat de sanatoase pe cat credeai