10 alimente care nu ingrasa

Posted by Alin Marinescu on Sunday, June 25, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru telina apio

Unele alimente au un continut caloric foarte scazut, astfel ca le poti consuma in siguranta fara sa-ti pui in pericol silueta. Aceste alimente nu contin multe calorii, dar in schimba furnizeaza corpului nutrienti importanti pentru buna lui functionare.

Alimente pe care le poti manca in nestire

1. Telina apio

Este un aliment hranitor si care contine aproximativ 95% apa, astfel ca poti sa o consumi in cantitati mari in toate salatele pe care le faci. In plus, telina apio va furniza corpului 30% din necesarul zilnic de vitamina K, precum si mult potasiu, sodiu si fibre care ajuta la digestie. 100 de grame de telina apio contin aproximativ 16 calorii, astfel ca poti sa o mananci fara probleme. 

2. Rucola

Doi pumni mari de rucola contin doar 10 calorii, astfel ca poti include aceasta verdeata sanatoasa in cat mai multe combinatii pe care le consumi pe parcursul zilei.

3. Albusuri de ou

Un albus de ou contine 17 calorii, asfel ca poti sa apelezi la mai multe albusuri si verdeturi sau ciuperci pentru a obtine o omleta delicioasa. 

4. Salata verde

Are un continut calori scazut si este ideala pentru persoanele care si-au propus sa slabeasca. In schimb, ea furnizeaza corpului vitaminele A, C, acid folic si fier, fiind un aliment nutritiv care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica. Indiferent de verdeturile pe care le alegi, este foarte important sa le consumi zilnic in stare cruda, deoarece contin clorofila care curata sangele de toxine, precum si fibre care ajuta la digestie. 

5. Castravetii

Pe langa faptul ca au un efect puternic de hidratare, castravetii contin foarte putine calorii, astfel ca ii poti consuma la orice ora, de preferat cu coaja. 100 de grame de castraveti contin doar 16 calorii, insa contin mult potasiu care este esential pentru corp. 

6. Conopida

Este o leguma care confera satietate, insa cu foarte putine calorii (100 de grame de conopida contin 25 de calorii) si poate sa fie o alegere perfecta pentru persoanele care doresc sa scape de kilogramele in plus. Ea furnizeaza multa vitamina C si K, fiind mai nutritiva atunci cand este consumata in stare cruda sau fiarta putin la abur. 

7. Rosiile

Au un continut calori scazut si furnizeaza corpului o multime de nutrienti: licopen, vitaminele A, C, B2, acid folic, fibre, potasiu. Fie ca le consumi crude, ori in sosuri simple sau la cuptor, rosiile se pot consuma in cantitatile dorite fara sa-ti afecteze silueta. 

8. Afinele

Au un continut ridicat de antioxidanti si nutrienti, substante esentiale pentru sanatatea corpului. 100 de grame de afine contin 80 de calorii, astfel ca le poti consuma in siguranta fara sa-ti pui in pericol silueta. De asemenea, afinele contin antocianina, un puternic antioxidant care protejeaza celulele si ar putea preveni cancerul. Studiile arata ca antocianinele au efecte antiimbatranire si previn bolile cardiovasculare prin efectele lor anticoagulante.

9. Capsunile

Sunt bogate in fibre, substante antiinflamatorii si potasiu, fiind in acelasi timp un alimente sarac in calorii. Continutul lor mare de antioxidanti este cel care confera protectie impotriva unor boli grave cum ar fi cancerul, dar tot ei intaresc sistemul imunitar si previn imbatranirea prematura a pielii. Acidul folic, potasiul, magneziul si manganul sunt cateva dintre cei mai importanti nutrienti pe care ii furnizeaza capsunile. De asemenea, datorita continutului mare de fibre, capsunile regleaza tranzitul intestinal, ameliorand astfel procesul de digestie. 

10. Ciresele

Sunt sarace in calorii (100 de grame de cirese contin 50 de calorii) si le poti consuma oricand. Deoarece sunt facute din mai mult de 75% apa si cu un continut scazut de calorii te ajuta sa iti satisfaci senzatia de foame pentru o perioada mai lunga de timp decat alimentele si bauturile cu un continut caloric mai mare. Ciresele au si un continut bogat de fibre, iar fibrele accelereaza pierderea in greutate si reduc nivelul colesterolului prin incetinirea absorbtiei sale in sange.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 10 alimente care nu ingrasa