Risc de demență crescut daca luati aceste medicamente
Risc de demență crescut daca luati aceste medicamente

Faci dementa daca iei aceste medicamente. În fiecare an, mii de cazuri noi de demență sunt diagnosticate și alte mii de persoane sunt diagnosticate cu boala Alzheimer. Un număr tot mai mare care ridică întrebări cu privire la anumite medicamente.

Un studiu asupra anticolinergicelor
Anticolinergicele sunt medicamente prescrise pentru a trata depresia, boala Parkinson, epilepsia, dar și hiperactivitatea vezicii urinare. Un studiu britanic a arătat că persoanele de peste 55 de ani care au utilizat aceste medicamente aveau un risc de demență de 50%.

Oamenii de știință de la Universitatea din Nottingham au studiat datele a aproximativ 58.000 de persoane cu demență. Pacienții cu vârsta peste 55 de ani aveau în medie 82 de ani. Studiul a descoperit că 57% dintre participanții cu demență au luat anticolinergici. Aceste persoane au primit în medie șase rețete. Cel mai prescris medicament a fost cel antidepresiv, antimuscarinic, dar și medicamente împotriva vertijului.

Faci dementa daca iei aceste medicamente. Un risc mai mare de demență
Studiul, publicat în JAMA Internal Medicine, a urmarit pacienții peste unsprezece ani. De asemenea, arată că riscul de demență a crescut cu 49% pentru persoanele care au consumat medicamente anticolinergice, în comparație cu persoanele care nu au luat niciodată niciunul. Aceste medicamente pot provoca deteriorarea anumitor abilități cognitive. Acestea ar avea un impact asupra memoriei, limbajului, dar și timpului de reacție.

Legătura dintre demența și aceste medicamente este mai importantă atunci când boala este diagnosticată înainte de vârsta de 80 de ani. Cercetătorii recomandă unele măsuri de precauție cu anticolinergice, în special la persoanele de vârstă medie și vârstnică. Cu toate acestea, nu este recomandat să opriți brusc acest tratament și este necesar să discutați cu un medic înainte de a lua o decizie.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate