argila
Revitalizarea părului cu argilă și ulei de cocos

Combinația de argilă și ulei de cocos este ideală pentru a revitaliza și repara părul deteriorat. Ai încercat-o vreodată? Citește în continuare pentru a descoperi cum s-o prepari în câțiva pași!

Vrei să descoperi cum poți să stimulezi revitalizarea părului cu puțină argilă și ulei de cocos?

În zilele noastre este mai important ca niciodată să iei măsuri pentru a-ți revitaliza părul. La baza acestei probleme stă expunerea constantă la substanțe chimice agresive, la razele soarelui, la poluare și la mulți alți factori. Deși sănătatea podoabei capilare depinde de dieta și de stilul de viață al persoanei în cauză, există diverse produse ce ne pot ajuta să remediem probleme deranjante, precum deshidratarea sau vârfurile despicate.

Vestea bună este că avem la dispoziție multe alternative naturale la produsele din comerț, a căror aplicare oferă rezultate superioare. În articolul de azi, îți prezentăm un tratament pentru revitalizarea părului cu argilă și ulei de cocos. L-ai mai încercat până acum?

De ce argila și uleiul de cocos susțin revitalizarea părului?

Argila și uleiul de cocos sunt bogate nutrienți benefici pentru păr. De fapt, ambele au devenit ingrediente de bază în tot felul de produse cosmetice care promit redarea vitalității și luciului podoabei capilare. Desigur, poți profita de proprietățile lor în stare naturală. Argila și uleiul de cocos se găsesc ușor și pot fi încorporate în același tratament.

Beneficiile argilei pentru păr
Argila este un produs natural folosit din ce în ce mai des în majoritatea spa-urilor ca tratament pentru păr și piele. Aceasta iese în evidență datorită concentrației sale de nutrienți, cum ar fi cei derivați din silicatul de aluminiu și din hidroxidul de fier coloidal.

Argila conține și potasiu, bor, sulf, calciu și alte elemente care, odată asimulate, pot îmbunătăți aspectul pielii și al părului. În ceea ce privește podoaba capilară, argila poate ajuta la refacerea cheratinei pierdute din cauza factorilor de mediu. Totodată, aceasta are și următoarele beneficii:

Îndepărtarea grăsimii excesive și a celulelor moarte
Eliminarea impurităților care înfundă foliculii de păr
Fortificarea scalpului
Întărirea firelor
Hidratarea părului pentru a preveni uscarea

Beneficiile uleiului de cocos pentru păr
Uleiul de cocos este unul dintre cele mai populare produse cosmetice naturale. Pe lângă faptul că protejează sănătatea pielii, acesta poate să fortifice părul și să prevină probleme ca mătreața și psoriazisul scalpului. Se estimează că 50% din compoziția uleiului de cocos este reprezentată de acidul lauric, un component cu proprietăți antifungice și antibacteriene ideale pentru a preveni infecțiile scalpului. În plus, această substanță stimulează producția de proteine.

Totodată, acizii grași cu lanț mediu ai uleiului de cocos ajută la reglarea pH-ului scalpului și țin la distanță probleme ca uscăciunea sau producția excesivă de sebum. Acest produs este adecvat pentru toate tipurile de păr.

Dintre celelalte beneficii ale uleiului de cocos vrem să menționăm:

Stimularea creșterii părului
Repararea vârfurilor despicate
Repararea daunelor cauzate de expunerea la soare
Redarea luciului și a vitalității
Acțiunea asemenea unui balsam
Hrănirea și hidratarea părului

Cum să prepari un tratament cu argilă și ulei de cocos pentru revitalizarea părului

Ca să-ți revitalizezi părul cu ajutorul argilei și al uleiului de cocos, nu trebuie decât să le folosești pentru a prepara un tratament naturist simplu. Deși poți găsi diferite versiuni ale acestui remediu pe piață, dacă îl prepari acasă, te vei asigura că ingredientele folosite sunt de calitate superioară.

Cel mai mare avantaj al tratamentului de mai jos este faptul că argila și uleiul de cocos în formă naturală sunt mai ieftine ca produsele din comerț. Așadar, nu ezita să urmezi pașii de mai jos!

Ingrediente
2 linguri (30 g) de argilă albă
2 linguri (40 ml) de ulei de cocos
1 lingură (20 ml) de ulei de jojoba (ingredient opțional)

Mod de preparare
Mai întâi, pune argila albă într-un castron adânc.
Apoi, adaugă uleiul de cocos și amestecă.

Dacă vrei, poți adăuga și o lingură de ulei de jojoba pentru a amplifica proprietățile tratamentului.
De îndată ce ai obținut o compoziție omogenă, tratamentul este gata.

Mod de aplicare
Umezește-ți părul și separă-l în mai multe secțiuni.
Aplică tratamentul de la rădăcini spre vârfuri.
Lasă-l să acționeze 20 de minute.
Apoi, clătește-te cu multă apă rece.
La final, usucă-ți părul și piaptănă-te ca de obicei.

Părul tău s-a deteriorat și ai nevoie de o soluție pentru a-l repara? Nu ezita să încerci tratamentul prezentat în acest articol! Folosește-l de cel puțin două ori pe săptămână, iar rezultatele dorite nu vor întârzia să apară.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate