Tarta cu sufleu de lamaie

Posted by Alin Marinescu on Monday, March 20, 2017 Under: retete culinare
Imagini pentru Tarta cu sufleu de lamaie clickpoftabuna.ro

Ştiai că femeile care consumă în mod regulat lămâi au un risc cu 19% mai mic de a face un accident vascular ischemic? Concluzia aparţine unui studiu, desfăşurat timp de 19 ani, în care au fost analizate date de la aproape 70 de mii de femei. Iar dacă ţii la siluetă, află că în 58 de grame de lămâie se găsesc numai 17 calorii. De asemenea, oferă 51% din necesarul zilnic de vitamina C.

Ingrediente

Pentru blat
200 g făină
100 g unt
50 g zahăr
1 ou
coaja de la 1 lămâie
2 linguri zeamă de lămâie
Pentru umplutură
4 ouă
20 g gelatină
350 g zahăr
30 ml suc de lămâie
400 ml frișcă lichidă
Pentru jeleu
300 ml apă
100 g zahăr
1 lămâie
1 portocală
1 plic gelatină

Preparare

Pentru blat, amesteci untul rece cu făina, zahărul și coaja rasă de lămâie. Frămânți aluatul până se încorporează untul. Adaugi oul, zeama de lămâie și continui să frămânți până când aluatul se desprinde ușor de pe mâini. Îl așezi într-o tavă tapetată și-l dai la frigider 30 de minute. După aceea, pui peste aluat hârtie de copt, o mână de boabe de fasole și dai tava la cuptorul preîncălzit la 200 °C 15 minute. Ulterior, scoți tava din cuptor, iei boabele de fasole și mai coci blatul încă 10 minute la 180 °C. Îl lași la răcit.
Între timp, pregătești sufleul. Bați gălbenușurile cu 250 g de zahăr și adaugi 20 ml de suc de lămâie. Separat, prepari gelatina conform indicațiilor de pe ambalaj. Bați albușurile cu restul de zahăr până obții o spumă, iar la final torni toată zeama de lămâie. Mixezi frișca lichidă până devine cremoasă. Combini cele 3 compoziții și le bați cu mixerul la viteza cea mai mică. Adaugi gelatina și amesteci cu grijă. Torni sufleul peste blatul de tartă. Acoperi tava cu folie alimentară și o dai la frigider 2 ore.
Între timp, pregătești jeleul. Amesteci apa cu zahărul, coaja și zeama de lămâie și de portocală. Pui compoziția pe foc și-o lași să fiarbă 7 minute. Când se mai răcorește puțin, adaugi gelatina. Pui jeleul la frigider 30 de minute. Când compoziţia devine ușor legată, o torni peste tartă. Dai tarta la frigider peste noapte.

In : retete culinare 


Tags: tarta cu sufleu de lamaie