Rol bezea (rulouri cu bezea)

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, February 21, 2017 Under: retete culinare
Imagini pentru rulouri cu bezea

18 rulouri de patiserie 
2 albusuri de ou 
zahar dupa gust( aprox 250 gr) 
400 gr capsuni 
2-3 linguri de rom 
1 plic de gelatina ( 7 grame) 

Se curata de codite , se spala bine de tot de impuritati si se taie in bucati mai mici , capsunile si se acopera cu 200 zahar. Se lasa la frigider peste noapte ( sau cat preferati). 
A doua zi se pune in vas, se adauga albusurile si cu ajutorul mixerului se incepe baterea spumei. Cand a inceput sa se faca spuma se adauga romul si se continua baterea. 
Intre timp punem gelatina la inmuiat in apa rece si separat, intr-un vas, punem o lingura de apa si cele 50 de grame de zahar ramase. Punem la foc si incalzim pana zaharul e complet topit,luam de pe foc, adaugam gelatina topita si amestecam bine pentru omogenizare. Apoi incetul cu incetul, in fir, ca uleiul la maioneza, se adauga peste spuma de capsuni continuand baterea mereu. 
Cand spume e gata se lasa la frigider pentru cateva minute, ea se va inchega foarte repede si gelatina nu va permite spumei sa lase zeama. 
Se pregateste un pos cu dui, se umple cu bezeaua obtinuta si se trece la umplerea rolurilor de patiserie. Umplerea se face prin ambele capete( asta in cazul in care avem cilindrii de aluat , in cazul conurilor , umplerea se face doar prin partea care ne permite). 
Se aseaza pe platou, se pudreaza cu zahar praf si se serveste cu placere....sant divine

In : retete culinare 


Tags: rol bezea (rulouri cu bezea)