Placinta Machedoneasca cu Praz si Urda

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, February 14, 2017 Under: retete culinare

Imagini pentru Placinta Machedoneasca cu Praz si Urda reteteculinare.ro


Ingrediente:

 500 grame de praz
 400-500 grame de urda
 100-150 grame branza de oi veche
 2 oua
 150 ml lapte batut/kefir
 2 linguri gris
 1/2 pachet foi de placinta
 ulei
 plus 1 ou si lapte batut pt uns

Mod de preparare:

Aceasta placinta imi trezeste foarte multe amintiri din studentie, cand ieseam din campus si ne opream intr-o patiserie in Satul de Vacanta, intrarea din oras: d si cu o placinta si un iaurt eram cu mic dejun, pranz cina si gustari: (:) 

Eram pornita sa o fac cu branza de vaci dar am avut surpriza sa gasesc urda de oi intr-un super, nu stiu de ce nu am vazut-o mai demult: badday: 

Spalati bine prazul si pastrati numai bulbul alb sau cam un cm mai sus. Tocati prazul marunt. Puneti 2 linguri de ulei la incins si caliti prazul pana cand se inmoaie bine. Lasati sa se raceasca. Din comoditate: d am asteptat sa se raceasca bine si am continuat cu amestecarea branzeturilor, ou etc in tigaie:). 

Dupa ce ati amestecat bine toata compozitia o dati deoparte. Daca aveti marar proaspat si va place, puteti pune dupa gust, eu nu am avut. 

Intr-o tava rotunda - eu am folosit una de tort cu diam de 32 de cm- puneti o hartie de copt si ungeti cu ulei. Apoi, luati una cate una foile de placinta si puneti-le cu un colt in mijloc iar cealalta margine atarnand pe dinafara. Colturile din mijloc trebuie sa se suprapuna. 

Puneti o lingura din compozitie in mijloc si aduceti, ca un pliu, partea dinmijloc a foilor, peste compozitie, astfel incat sa ramana coltul foilor liber. Puneti o alta foaie cu colturile peste colturile ramase, puneti iar compozitie si apoi pliati inca o data daca mai aveti loc in tava. Bateti un ou cu iaurt si turnati peste toata suprafata placintei. 

Coaceti primele 35 de minute doar cu focul de jos apoi lasati si cu focul de sus pt inca 10 minute. 
Se serveste calda sau rece alaturi de iaurt, lapte batut. Este excelenta pt o cina usoara! 

In : retete culinare 


Tags: placinta machedoneasca cu praz si urda