Placinta de post cu masline

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, March 22, 2017 Under: retete culinare
Imagini pentru Placinta de post cu masline

Ingrediente:

● Pentru aluat:
● 3 cani de faina (cani mari de 250 ml)
● 1 cana apa calduta (sau cat cuprinde aluatul)
● 1/2 canita de ulei
● sare (dupa gust)
● 1 plic drojdie uscata (sau 1 pachet mic, drojdie proaspata)
● Pentru umplutura:
● 1 ceapa medie
● 300 g masline fara samburi
● piper
● apa

Mod de preparare:

Aluatul - Din toate ingredientele se framanta aluatul. Drojdia uscata (ca cea din imagine) nu se lasa la crescut inainte, se amesteca direct cu faina si apoi se pun treptata restul ingredientelor. (Mai multe explicatii aveti pe plic). Eu prefer drojdia asta pt ca rezista mult timp in dulap, si nu trebuie sa ma duc sa cumpar de fiecare data proaspata cand am nevoie sa framant ceva. 
Intai amestecati drojdia cu faina, adaugati sarea, apa putin cate putin si abia la sfarsit uleiul. 

Umplutura - Se toaca ceapa si maslinele marunt. Se pun la calit fara ulei intr-o tigaie de teflon. Dupa cateva secunde se adauga cam o cana de apa si se lasa sa fiarba pana cand scade toata apa. (operatiunea nu dureaza mai mult de 10 minute) 
Atentie! Nu adaugati sare in umplutura. In general maslinele sunt deja destul de sarate. 
Dupa preferinta puteti adauga in umplutura marar sau patrunjel. Eu nu o fac pt ca prefer sa simt gustul maslinelor fara alte arome. 
Cand a scazut apa, se lasa la racit umplutura (nu e necesar sa se raceasca de tot, intre timp va puteti ocupa de aluat.) 

Se imparte aluatul in 3 parti egale. Se intinde o foaie subtire si se pune o treime din umplutura pe margine, se ruleaza, se unge cu apa sau ulei, si se pune in tava mare a aragazului. Se procedeaza la fel cu restul de aluat. 
Se da tava la aragazul incins la 200 grade timp de 20 minute. 
(Acum depinde de ce aragaz aveti, al meu e pe gaz. Dupa 20 minute placinta e ca in poza, si e moale si coapta. Eu o pun la mijlocul aragazului.)

In : retete culinare 


Tags: placinta de post cu masline