Choux-uri cu Crema de Ness si Ciocolata

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, February 14, 2017 Under: retete culinare
Imagini pentru Choux-uri cu Crema de Ness si Ciocolata reteteculinare.ro

Ingrediente:

 Gogosele:
 250 ml apa
 150 ml ulei
 150 g faina
 3 oua
 ΒΌ lingurita sare
 Crema:
 700 ml lapte
 100 g faina
 150 g zahar (sau dupa gust) 3 galbenusuri
 50 g unt
 50 g ciocolata cu lapte
 2 lingurite ness
 un praf de sare
 In plus:
300 ml frisca batuta cu 2 pliculete de zahar vanilat
 50 g ciocolata topita in 2 linguri de lapte
 
Mod de preparare:

Un dulce simplu, delicios si de nerefuzat. 

Gogosele: Punem intr-o craticioara pe foc apa, uleiul si sarea. Cand fierbe, dam cratita deoparte si adaugam toata faina amestecand cu telul pana la omogenizare. Lasam sa se racoreasca apoi incorporam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare. Punem aluatul intr-o seringa/posh si formam choux-uri in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu spre mare, pentru aproximativ 25-30 de minute, pana se rumenesc usor. Cand se racesc le taiem cate un capacel. 
Crema: Intr-un vas cu fund dublu (sau pe baie de aburi) punem 600 ml de lapte la fiert. Separat batem galbenusurile cu telul, apoi adaugam sare, zaharul si faina. Punem cei 100 ml de lapte ramasi si amestecam. Turnam compozitia peste laptele fierbinte, amestecand incontinuu. Lasam sa fiarba pana crema se ingroasa ca o smantana apoi o dam deoparte si adaugam untul, nessul si ciocolata. Omogenizam si lasam crema la racit. 
Asamblare: Spritam in fiecare choux mai intai crema racita apoi frisca batuta. Asezam capacelele peste frisca si decoram cu ciocolata topita. 

In : retete culinare 


Tags: reteta culinara choux-uri cu crema de ness si ciocolata