Cartofi Topiti

Posted by Alin Marinescu on Thursday, February 16, 2017 Under: retete culinare
Imagini pentru Cartofi Topiti reteteculinare.ro

Ingrediente:

 Pentru 2 portii

 500 g cartofi
 200 g cascaval ras
 75 g unt
 sare
 piper

Mod de preparare:

Curatati cartofii de coaja si taiati-i in fasii groase, pe lungime. Puneti-i la fiert intr-un vas cu apa fierbinte sarata, doar pentru 5 min. Scurgeti imediat. Asezati-i aliniati intr-un vas termorezistent (tava) tapetat cu unt. 

Presarati sare, piper, cascaval ras peste primul strat de cartofi si puneti cateva bucatele de unt, din loc in loc. Intercalati restul cartofilor printre cartofii primului strat, apoi condimentati din nou cu sare, piper, presarati cascaval ras si puneti bucatele de unt. 

* Daca pregatiti garnitura dintr-o cantitate mai mare de cartofi, procedati identic cu straturile de cartofi asezate in vasul termorezistent (tava), avand grija ca ultimul strat sa fie de cascaval si bucatele de unt. 

Dati la cuptorul preancalzit, pentru 20- 30 min, la foc mediu sau pana cand cascavalul este topit, cartofii sunt facuti si prind deasupra o crusta frumos rumenita. 

Serviti calzi; simplu alaturand o salata sau ca garnitura. 
Cartofii acestia sunt atat de deliciosi …Chiar daca sunt pregatiti pentru garnitura, parca nu ai vrea sa-i combini cu nimic, ci sa-i savurezi doar pe ei…

In : retete culinare 


Tags: reteta culinara cartofi topiti