Purtarea măştilor de protecţie a dublat cererea pentru aparatele dentare
Purtarea măştilor de protecţie a dublat cererea pentru aparatele dentare

Masca de protecţie aduce un avantaj în plus pentru cei care s-au hotărât să-şi repare dantura. De exemplu, acum oamenii nu trebuie să se mai simtă stânjeniţi că poartă aparat dentar.

Unii oameni se simt stresaţi la gândul că pot fi judecaţi dacă poartă aparat ortodontic fiind adulţi. Necesitatea de a purta mască, odată cu pandemia de coronavirus, i-a determinat să apeleze la serviciile stomatologice pe care anterior le-ar fi refuzat.

Potrivit medicului stomatolog Dr. Denisa Zaharia, cererea pentru aparate dentare s-a dublat în ultimele luni, în urma unui bilanţ făcut la clinica la care lucrează. Dacă înainte de pandemie, aceste servicii reprezentau 20% din totalul celor oferite de clinică, acum cererea a ajuns 40% din serviciile stomatologice solicitate după starea de urgenţă.

Dr. Denisa Zaharia recomandă părinţilor să facă o vizită specialistului ortodont pe când cei mici au între 6 şi 7 ani. Atunci medicul poate aprecia dacă există o dezvoltare corectă a maxilarelor, dacă dinţii au spaţiu suficient pe arcadă pentru erupţie.

Adulţii ar trebui să se adreseze medicului ortodont dacă nu sunt mulţumiţi de aspectul dinţilor lor sau din cauza unor probleme funcţionale (nu mănâncă bine, au durere, zgomote în articulaţie sau observă că au probleme la nivelul gingiilor – sângerare.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate