Proprietățile medicinale ale rădăcinii de valeriană

 
planta de valeriana cu radacina
 

Valeriana, cunoscută științific sub numele de Valeriana officinalis, provine din regiunile Asiei și Europei. Diversele sale componente sunt utilizate în tratamentul unei game variate de afecțiuni, în special rădăcina. Descoperă mai multe despre proprietățile medicinale ale rădăcinii de valeriană.

De obicei, extractele de valeriană sunt administrate sub formă de pastile, dar pot fi consumate și sub alte forme cum ar fi ceaiurile, tincturile, cremele, tabletele, loțiunile și uleiurile. Acestea sunt adesea folosite ca tratamente naturale pentru diverse simptome la nivel cerebral.

Proprietățile medicinale ale rădăcinii de valeriană

Rădăcina de valeriană conține compuși care exercită efecte de calmare asupra organismului. Ca urmare, planta este utilizată ca remediu natural pentru afecțiuni comune, cum ar fi insomniile, durerile menstruale, anxietatea și durerile de cap.

De obicei, suplimentele din rădăcină de valeriană nu produc efecte adverse atunci când sunt utilizate în doze moderate. Cu toate acestea, dozele mari pot determina somnolență. În cazuri rare, administrarea lor în combinație cu alte plante medicinale poate duce la leziuni hepatice.

De asemenea, rădăcina de valeriană poate interacționa cu anumite medicamente, motiv pentru care este recomandat să consulți un medic înainte de a o introduce în regimul tău alimentar, mai ales dacă urmezi deja un tratament medical.

Poate îmbunătăți calitatea somnului

Proprietățile medicinale ale rădăcinii de valeriană includ îmbunătățirea calității somnului. Suplimentele cu valeriană pot ameliora simptomele tulburărilor de somn, cum ar fi insomnia. Acestea pot reduce trezirile în timpul nopții și te pot ajuta să adormi mai repede.

Poate ajuta în cazul simptomelor menopauzei

Menopauza poate provoca simptome precum bufeuri, tulburări de somn, anxietate și depresie. Extractele de valeriană pot contribui la atenuarea acestora. Ele pot fi eficiente pentru a ameliora atât simptomele fizice, cât și cele mentale.

Poate scădea tensiunea arterială

Rădăcina de valeriană poate scădea tensiunea arterială și poate îmbunătăți sănătatea inimii. Hipertensiunea arterială poate crește șansele de apariție a accidentelor vasculare cerebrale, atacurilor de cord și afecțiunilor cardiace.

Poate atenua stările de stres, anxietatea și depresia

Proprietățile medicinale ale rădăcinii de valeriană pot atenua stările de stres, anxietatea și depresia. Acestea pot diminua în mod semnificativ anxietatea asociată cu activitățile creierului în cazul persoanelor care se confruntă cu stres psihologic. În plus, pot trata tulburările de anxietate, cum ar fi tulburarea de anxietate generalizată și pot ameliora simptomele de depresie.

Poate calma durerile menstruale

Dacă suferi de dureri care se manifestă pe durata menstruației, rădăcina de valeriană ar putea ajuta la calmarea acestor simptome. Aceasta poate opri spasmele musculare și poate ameliora durerile de la nivelul mușchilor.

Rădăcina de valeriană poate fi utilă în tratarea mai multor simptome asociate sindromului premenstrual, precum iritabilitatea și oboseala.

Poate ameliora durerea de cap cauzată de tensiune

Cefaleea cauzată de tensiune se manifestă prin durere constantă, de obicei de intensitate ușoară până la moderată. Aceasta se simte ca o bandă care apasă în jurul capului.

Proprietățile medicinale ale rădăcinii de valeriană pot ameliora durerea de cap cauzată de tensiune, cel mai frecvent întâlnit tip de durere de cap. Aceasta se poate dezvolta atunci când mușchii capului și gâtului se contractă ca răspuns la răni, stres, anxietate sau depresie. Rădăcina de valeriană poate reduce severitatea simptomelor.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate