Prin creșterea în greutate, grăsimea se instaleaza si în plămânii noștri
Prin creșterea în greutate, grăsimea se instaleaza si în plămânii noștri

Grăsimea se instaleaza si în plămânii noștri. Conform unui studiu recent, grăsimea ar putea într-adevăr să intre în plămâni și să ne deterioreze capacitatea de respirație atunci când suntem supraponderali.

Cercetătorii au făcut o descoperire fără precedent: la persoanele supraponderale sau obeze cu boli respiratorii, există mai multă grăsime în plămâni decât la ​​alții, după moarte. Într-adevăr, aceste observații au fost făcute de John Elliot, un cercetator la Spitalul Sir Charles Gairdner din Perth, Australia, și de echipa sa. Dupa ce pacienții și-au donat corpul științei.

Comunitatea științifică știa deja că riscul de boli respiratorii este crescut în cazuri de supraponderale sau obezitate, dar nu a observat niciodată grăsime în plămânii bolnavilor.

Pacienții au fost fie morți dintr-o cauză secundară, fie au murit din cauza bolii respiratorii pentru care au fost incluși în studiu. În cele din urmă, rata de grăsime din plămâni a fost comparată cu cei care au murit fără sa aiba nicio boală respiratorie.

Grăsimea se instaleaza si în plămânii noștri
Dacă ipotezele fuzionează în mintea oamenilor de știință, cum ar fi agravarea inflamației sau îngroșarea căilor respiratorii. Ca răspuns la invazia de grăsime, problema cauzalității rămâne nerezolvată. Atunci când există îndoieli, persoanele cu probleme respiratorii, cum ar fi astmul, ar trebui sfătuite sa isi mențina o greutate „sănătoasă”.

Pentru profesorul Thierry Troosters, președintele Societății Europene de Pneumologie, aceste rezultate sunt foarte valoroase: „Aceasta este o constatare importantă a relației dintre greutatea corporală și boala respiratorie. Deoarece arată modul în care excesul de greutatea sau obezitatea ar putea agrava simptomele la persoanele cu astm. Acest lucru depășește simpla observare a faptului că pacienții cu obezitate trebuie să respire mai bine in activități și exerciții fizice, ceea ce le crește povara ventilatoare.”

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate