Pierdere în greutate după 50 de ani? Cum să slăbești în timpul menopauzei
Pierdere în greutate după 50 de ani? Cum să slăbești în timpul menopauzei

Cum să slăbești la menopauza. Între 45 și 55 de ani, în jurul menopauzei, multe femei tind să ia câteva kilograme.

De unde provine acest fenomen și cum să slăbești când ai 50 de ani?

După cum am văzut, unele persoane, după menopauză sau în jur de 50 de ani, tind să ia proportii.

Dar fiți siguri: fie că se intampla la 20 sau 50 de ani, este foarte posibil să pierdeți câteva kilograme care sunt considerate de prisos cu un program de slăbire pe care să îl îndepliniți.

Fără ca acesta din urmă să fie prea restrictiv, astfel încât să te poți lipi de el, poți apela la un nutriționist pentru a stabili un echilibru al dietei tale și a lua în considerare o dietă nouă adaptată nevoilor tale și stilului tău de viață, care evoluează pe măsură ce îmbătrânești.

În mod similar, este destul de posibil să faci sport după menopauză.

Trebuie doar să adaptați activitățile la starea dvs. fizică și să găsiți un sport care ne permite să cheltuim calorii, fără să forțăm prea mult mușchii sau sistemul inimii, mai ales dacă nu aveți un profil sportiv.

Unele alimente umflă cu ușurință stomacul, în special cele care conțin gluten și sunt greu de digerat: pizza, paste, pâine albă etc.

Încercați să acordați prioritate leguminoaselor care asigura un tranzit mai bun. Chiar și după 50 de ani, este foarte posibil să-ți întărești abdomenul prin sport.

De exemplu, puteți avea un program săptămânal de scurte sesiuni sportive, dar de mai multe ori pe săptămână, ceea ce vă va ajuta să slăbiți și să vă redefiniți corpul, în special abdomenul.

Cum să slăbești la menopauza: revizuiește-ți dieta și adapteaz-o vârstei tale
Pe măsură ce îmbătrânim, corpul nostru se schimbă.

Apetitul nostru evoluează, de asemenea: în copilărie și adolescență, avem nevoie de o mulțime de vitamine și oligoelemente pentru a permite organismului nostru să le folosească pentru creștere.

Pe de altă parte, când ne apropiem de bătrânețe, nevoile noastre nutriționale sunt mai puțin importante, mai ales dacă nivelul nostru de activitate fizică scade.

Dar uneori avem probleme pentru a ne adapta dieta la aceste schimbări ale stilului de viață.

De fapt, uneori este necesar să reechilibrați alimentele după menopauză, astfel încât mesele dvs. să fie în concordanță cu nevoile dvs. calorice.

În mod ideal, mănâncati ușor seara, nu așteaptati să simți primele semne ale foamei înainte de va aseza la masa.

În mod similar, nu vă obligați să mâncați la ore fixe: uneori nu avem dorința sau nevoia de a mânca, mai ales dacă rămânem inactivi în timpul zilei.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate