Obiecte pe care probabil uiţi să le dezinfectezi
Obiecte pe care probabil uiţi să le dezinfectezi

Ştii că este indicat să te speli des pe mâini, mai ales în contextul pandemiei de coronavirus. Dar nu trebuie să uiţi că microbii se pot ascunde şi pe unele obiecte pe care nu le dezinfectezi atât de des precum faci cu clanţele uşilor, de pildă.

Telefonul

Oamenii îşi verifică telefonul mobil, în medie, de 47 de ori pe zi, potrivit unui studiu. Prin acest gest, microbii de pe mâini sunt transferaţi cu uşurinţă pe telefon. Pentru dezinfectarea telefoanelor se poate folosi o cârpă îmbibată în alcool izopropilic cu concentraţie de 70%.

Ochelarii

Ţi se spune să nu îţi atingi faţa, dar pe ochelari tot trebuie să pui mâna. Periodic, dezinfectează ochelarii prin spălare cu apă şi săpun, după care îi ştergi cu o lavetă moale, de microfibră.

Tastatura calculatorului

Un alt loc unde se pot acumula microbi este tastatura calculatorului. Mâncatul şi strănuturile sau tuşitul în timp ce lucrezi la calculator contribuie din plin la transformarea acestui obiect în „incubator“ de bacterii şi virusuri. Pentru dezinfectare, poţi folosi o soluţie cu apă şi alcool pe care o aplici pe tastatură cu o cârpă din microfibră. Dacă îţi este mai uşor, utilizează şerveţele dezinfectante.

Portofelul şi cardurile bancare

Specialiştii recomandă plata cu cardul, pentru că banii pot fi sursă de transmitere a microbilor. Dar şi cardurile bancare şi portofelul pot fi purtători de virusuri şi bacterii, de aceea, este bine să le dezinfectezi. În acest scop, poţi folosi alcool sanitar sau spirt.

Cheile

Recunoaşte, când ţi-ai dezinfectat cheile ultima dată? Şi acest obiect pe care îl folosim atât de des este sursă de microbi, de aceea, este indicată dezinfectarea la câteva zile. Pentru acest lucru, pune cheile într-un mic bol cu apă caldă şi săpun lichid.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate