O dietă cu prea multa grăsime, proastă pentru neuroni
O dietă cu prea multa grăsime, proastă pentru neuroni

Dieta care distruge neuronii. O dietă bogată în grăsimi previne crearea și creșterea de noi neuroni la femei. Acest lucru crește riscul de boli neurodegenerative precum boala Alzheimer. O dietă prea grasă ar încetini neurogeneza, adică nașterea și creșterea de noi neuroni la femei. Acest lucru ar explica de ce femeile sunt mai expuse riscului de boală Alzheimer decât bărbații.

O concluzie la care au ajuns cercetătorii de la Universitatea din Albany (Statele Unite), după ce au aplicat diferite diete pe șoareci.

Dieta care distruge neuronii
Timp de 18 săptămâni, oamenii de știință au hrănit grupuri de șoareci de sex masculin și feminin, fie cu o dietă normală, fie cu o dietă bogată în grăsimi. Dieta bogată în grăsimi a cauzat creștere în greutate și glicemie ridicată la șoarecii de sex masculin și feminin, dar doar șoarecii de sex feminin au prezentat neurogeneză alterată. Acesta din urmă a avut mai puțini neuroni noi, ceea ce nu a fost cazul la șoarecii de sex masculin. Concluziile acestui studiu tocmai au fost publicate pe E.neuro.

Medicii americani au iniţiat teste clinice pentru a verifica dacă expunerea la lumină intermitentă şi sunete de frecvenţă scăzută poate încetini progresia bolii Alzheimer. 12 pacienţi implicaţi în teste vor fi supuşi unor şedinţe zilnice de o oră cu această terapie radicală, iar specialiştii speră că vor reuşi astfel să inducă o activitate cerebrală care să confere protecţie faţă de această dezordine.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate