Nu mai aruncați pâine veche: iată 5 moduri de a o reutiliza
Nu mai aruncați pâine veche: iată 5 moduri de a o reutiliza

Retete cu paine veche. Este o mâncare de bază care ne însoțește mâncărurile și deserturile, dar aruncăm foarte mult în fiecare an, deoarece devine repede tare. Când această pâine delicioasă este de casă, toate aceste deșeuri ne frang și mai mult inima. În acest articol veți vedea cum sa nu mai puteți aruncati pâinea veche. Să analizăm mai multe idei originale pentru a orecicla și a lupta împotriva risipei alimentare.

1) Dă-i pâinii prospetime
S-a întărit prea mult? Nicio problemă, umeziți-o ușor cu câteva picături de apă și introduceți-o în cuptor timp de 5 până la 10 minute. Își va recăpăta toată moliciunea.

2) Crutoane pentru supă sau salată
Tăiați bagueta în felii (1 până la 2 cm), apoi în cuburi. Într-o tigaie, topiți untul, uleiul sau margarina. Apoi, așezați-vă crutoanele și garnisiți-le cu usturoi și ierburi Provence, dacă doriți. Se lasă să se rumenească ușor.

3) Sandwich-uri!
Știați că vor fi mult mai bune cu pâinea din ziua precedentă? Încălziți feliile de pâine veche într-o tigaie sau prăjitor și vor fi mult mai crocante. Apoi le puteți garnisi cu toate ingredientele pe care le doriți. Alune, scortisoara, branza, ciocolata, fructe rosii sau uscate, gem dulce… alegerea este deschisa tuturor gurmanzilor!

4) Retete cu paine veche. Bruschete
Foarte la modă, bruschetele sunt sandvișuri italiene savuroase. Tăiați o felie de pâine veche pe lungime (aproximativ 10 cm) și adăugați o picătură de ulei de măsline. Adăugați roșiile tăiate mărunt, precum și busuiocul și mozzarella și șunca crudă. Se introduce la cuptor timp de 10 minute! Însoțește totul cu o mică salată verde pentru o masă delicioasă.

5) Retete cu paine veche. Pesmet
Pentru a o usca complet, tăiați-o în felii și puneți-o în cuptor, apoi amestecați totul. Pesmetii pot fi folositi pe bucăți de pui, pește etc.

În cazul în care cumpărați prea multă pâine proaspătă, luați în considerare să o introduceți în congelator învelind-o într-o pungă și scoateți-o cu 1 oră înainte. O puteți pune apoi la cuptor pentru a o face mai crocanta.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate