Medicamentul pentru căderea părului care provoaca probleme sexuale
Medicamentul pentru căderea părului care provoaca probleme sexuale

Medicamentul pentru căderea părului care provoaca probleme sexuale. Un medicament numit finasterid are efecte secundare asupra libidoului masculin. Agenția Medicamentelor (ANSM) din Franta intenționează acum să ofere o fișă informativă bărbaților cărora li se va prescrie finasterid pentru chelie. De ce? Este posibil să provoace tulburări sexuale și psihiatrice. Scopul este de a permite pacienților „să își permită o perioadă de reflecție înainte de a începe acest tratament pe termen lung”.

Mai exact, foaia oferită de medic va conține mențiunea despre „disfuncția erectilă, ejacularea, durerea testiculară și scăderea libidoului” subliniază comunicatul de presă al ANSM. Se adaugă o precizie privind durata efectelor secundare care ar putea continua după oprirea tratamentului, fără precizie de timp.

Medicamentul pentru căderea părului care provoaca probleme sexuale
Un bărbat s-a sinucis în timp ce a fost tratat cu finasterid, iar alți doi au raportat dureri după ce au luat medicamentul. Dosarul va conține, de asemenea, o mențiune privind tulburările mintale. Pe 12 noiembrie, justiția a fost sesizata cu o anchetă menită să stabilească legătura dintre medicamente anti-chelie și efectele descrise de cei trei bărbați.

Barbatii afectati de chelie precoce si par cenusiu au un risc de cinci ori mai mare sa aiba boli de inima inainte de varsta de 40 de ani.

Calvitia și albirea timpurie a părului ar putea fi semne ale unui risc ridicat de boli de inimă înainte de 40 de ani pentru bărbați, potrivit rezultatelor unui studiu prezentat la cea de-a 69-a conferință anuală a Societății Cardiovasculare din India, Kolkata.

Cercetătorii Institutului Mehta de Cardiologie și Cercetare al ONU din Ahmedabad, India, au realizat un studiu cu 790 de bărbați sub 40 de ani cu boală coronariană (boli de inimă) și 1.270 de bărbați sănătoși de aceeași vârstă, ca grup de control. Pentru studiu, oamenii de știință au analizat gradul de chelie și albirea părului participanților. Ei au legat aceste rezultate de gravitatea leziunilor angiografice, care indică o boală coronariană.

Chelia si albirea, risc de boli de inima
Rezultatele studiului au relevat că bărbații tineri cu boală coronariană aveau părul alb prematur (50% față de 30%) și că aveau, de asemenea, o rată mai mare de chelie (49% față de 27%) decât bărbații grupului de control.

Cercetatorii au calculat ca participantii cu alopecie au avut de 5,6 ori mai multe sanse de a avea boala coronariana. Pentru bărbații cu părul albit prematur cifra este de 5,3.

Cercetătorii au subliniat, de asemenea, că bărbații obezi sunt de 4,1 ori mai predispuși să sufere de boli de inimă prematur.

„Bărbații cu părul cenușiu prematur și alopecie androgenică ar trebui să beneficieze de o mai bună monitorizare coronariană, precum și de sfaturi pentru a-și schimba obiceiurile nesanatoase. Dieta sănătoasă, exercitii și gestionarea stresului. Studiul nostru a dezvăluit o asociere, dar există încă necesitatea de a dovedi o relație de cauză și efect înainte de a recomanda statine bărbaților cu chelie prematură sau grizati.”

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate