Lucruri pe care nu le știați despre menopauza
În această etapă a vieții este posibil să vă retrageți puțin din viața socială. Multe femei simt nevoia să aibă mai multă grijă de ele. Acesta este unul dintre aspectele pozitive ale menopauzei.
Primele simptome ale menopauzei apar în viața femeilor cu vârsta cuprinsă între 45 și 55 de ani.
În această perioadă se oprește ovulația, adică femeile nu mai pot rămâne însărcinate. În același timp, scade producția hormonilor estrogen și progesteron, ceea ce duce la schimbări în organism și provoacă o serie de simptome. Acestea pot dura chiar și câțiva ani.
Cele mai cunoscute simptome ale menopauzei sunt bufeurile, transpirația și schimbările bruște de dispoziție. În afară de aceste binecunoscute semne, mai apar și alte simptome pe care majoritatea femeilor nu le cunosc. Trebuie să aflați care sunt acestea pentru a avea o imagine mai clară a acestei etape a vieții.
Vă vom arăta 8 lucruri importante pe care trebuie să le știți despre menopauză.
Ritmul inimii poate fi afectat mai ales în perioada de pre-menopauză. În această etapă, multe femei spun că palpitațiile inimii sunt mai puternice. În unele cazuri, acestea sunt un simptom al unei probleme cardiace. Potrivit medicilor, palpitațiile pot fi provocate și de schimbările hormonale.
Prima măsură o constituie adoptarea unor măsuri suplimentare de igienă, cum ar fi spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun timp de cel puțin 25 de secunde.
De asemenea, personalul medical trebuie să folosească măști chirurgicale atunci când intră în contact cu pacienții care au simptome respiratorii. Medicii, asistentele și îngrijitorii vor cere acestor pacienți să poarte mască de protecție, chiar dacă nu prezintă simptome ale infectării cu coronavirus.
Pentru a proteja furnizorii de servicii medicale în timpul pandemiei de COVID-19, aceștia trebuie să folosească echipamentele de protecție personală în mod corect atunci când îngrijesc și tratează pacienții care ar putea fi infectați cu coronavirus.
Dacă angajații din domeniul sănătății manifestă febră, tuse sau alte simptome de COVID-19, aceștia trebuie să rămână acasă. Făcând acest lucru, îți vor putea monitoriza starea de sănătate. De asemenea, aceștia trebuie să fie testați.
Personalul medical trebuie să adopte măsuri de igienă extreme. De asemenea, trebuie să poarte echipamentul de protecție în mod corect atunci când se confruntă cu potențiale cazuri de COVID-19.
Riscuri la care personalul medical este expus în timpul pandemiei
Organizația de securitate socială ibero-americană a evidențiat trei niveluri de risc la care sunt expuși angajații din domeniul medical. Ținând cont de acestea, au fost publicate o serie de recomandări pentru a ajuta la protejarea personalului medical în timpul pandemiei. Cele trei niveluri sunt următoarele:
Expunere la risc ridicat. Aceasta este situația în care personalul medical a intrat în contact cu cazuri confirmate sau posibile de COVID-19. Din acest motiv, angajații trebuie să poarte o mască de protecție autofiltrantă, protecție împotriva stropirii sau picăturilor sub formă de vizieră, mănuși și halat de protecție împotriva coronavirusului.
Expunere la risc redus. Personalul medical nu a intrat în contact direct cu pacienții infectați sau posibil infectați cu coronavirus.
Probabilitatea scăzută de expunere. Aceasta situație se referă la personalul care nu lucrează cu publicul, care păstrează o distanță de 3 metri față de alte persoane și care ia toate măsurile necesare pentru a evita îmbolnăvirea.
În cazul ultimelor două situații, Organizația de securitate socială ibero-americană recomandă spălarea periodică a mâinilor și purtarea măștilor chirurgicale. Acestea sunt concepute pentru a preveni contaminarea mediului de lucru în timpul procedurilor chirurgicale. De asemenea, mănușile pot proteja împotriva stropirilor cu lichide biologice.
Protejarea personalului medical în timpul pandemiei: drepturile omului
Amnesty International (AI) a publicat un document care se concentrează asupra drepturilor omului de care toată lumea ar trebui să țină cont de timpul pandemiei provocate de coronavirus. Acest document face referire la angajații din domeniul sănătății și la nevoia de a-i proteja în timpul pandemiei.
Personalul din domeniul sănătății continuă să presteze servicii pentru publicul larg, în ciuda faptului că angajații și familiile lor sunt în pericol. De asemenea, orele de muncă suplimentare duc la epuizarea acestora.
Guvernele tuturor statelor trebuie să ofere echipamente de protecție de bună calitate personalului medical. De asemenea, medicii și asistentele au nevoie de informații actualizate, instruire și suport psihologic, astfel încât să își poată face treaba în mod eficient. În plus, familiile personalului din domeniul sănătății trebuie să beneficieze de sprijin în cazul care angajatul moare din cauza infectării cu coronavirus.
Oferirea de viziere de protecție personalului din domeniul sănătății este considerată a fi un drept al omului.
Sprijin economic
Personalul medical din anumite țări primește recunoașterea pe care o merită. Această pandemie a scos în evidență importanța specialiștilor din domeniul sănătății pentru societate. Din acest motiv, unele guverne au oferit personalului medical beneficii economice suplimentare în timpul pandemiei.
Având un venit suplimentar, angajații din domeniul sănătății vor avea resurse materiale suficiente în timpul pandemiei de coronavirus. De asemenea, acordarea de bonusuri reprezintă o recunoaștere a rolului esențial pe care acest sector îl are în salvarea vieților bolnavilor.
© Copyright Stiri din Sanatate