Lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată în timpul menstruatiei
Lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată în timpul menstruatiei

Lucruri interzise la menstrutie. Pierderea de sânge lunara începe genital la pubertate, la 11-13 ani, și recidivează ciclic în fiecare lună. Acestea durează în medie 5 zile și provine din distrugerea mucoasei uterine în caz de absență a fertilizării. Mai multe simptome însoțesc această perioadă, plăcute sau nu, acest lucru variază în funcție de fiecare femeie. Pentru a trăi mai bine această perioadă recurentă, oferim aceste sfaturi.

Pentru multe femei, menstruatia este un subiect tabu sau chiar interzis. Potrivit unor antropologi, acesta datează din neolitic și instaurarea patriarhiei. Faptul că sângerarea femeilor devine un semn al slăbiciunii sau chiar al impurității, acest tabu a fost apoi transmis de oameni de știință și religie.

Având în vedere schimbările hormonale din această perioadă, unele femei vor avea pofte interesante, în timp ce altele vor suferi de boli diferite.

Pentru a trăi mai bine această perioadă ciclică, iata cateva lucruri pe care nu trebuie să le faci.

Lucruri interzise la menstrutie. Păstrați tamponul prea mult timp și nu citiți prospectul
Este o boală rară. Deoarece un tampon simplu vă poate trimite la camera de urgență. Aceasta se numește sindromul toxic legat de reguli.

Este o boală infecțioasă legată de o toxină, care nu se găsește în tampon, dar este produsă de o bacterie, staphylococcus aureus. Când se folosește o protecție igienică, untampon sau o cupa menstruală, sângele rămâne blocat și servește ca mediu de creștere pentru Staphylococcus aureus, care se va multiplica. Când atinge o anumită concentrație, începe să producă socul stafilococic. Are capacitatea de a trece prin mucoasa vaginului și de a crea inflamații în sânge. Nu este vorba despre compoziția tamponului, ci de utilizarea sa greșită. Nu este suficient să vă spălați pe mâini după ce ați pus tamponul, dar trebuie să o faceți si înainte.

Folosiți ceară pentru epilat
În perioada menstruală, nivelul estrogenului este deosebit de scăzut, iar femeile suferă mai multă durere. Ar trebui să știți că estrogenul joacă un rol important asupra pielii, acesta o fac mai flexibila, elastica și ferma. Nu faceți o programare la estetician în această perioadă.

Consumați produse lactate
Laptele, brânza și iaurtul trebuie reduse sau chiar mai bine evitate în timpul menstruației. Produsele lactate conțin o mulțime de acizi arahidoni care pot provoca crampe. Pentru a înlocui laptele de vacă, puteți utiliza lapte vegetal, cum ar fi migdale sau nucă de cocos.

Lucruri interzise la menstrutie. Nu respectati regulile de igiena
Igiena este foarte importantă în această perioadă, mai ales atunci când ai zile de muncă lungi și stresante. Păstrarea aceluiași prosop pentru o lungă perioadă de timp poate crea mirosuri și poate promova dezvoltarea bacteriilor care pot cauza apoi probleme grave. Prosoapele trebuie schimbate la fiecare trei ore.

Nu merge desculța
Pentru a te feri de o varietate de dureri, încearcă să iti mentii picioarele calde in zilele dinainte de perioada menstruala. Întrucât extremitățile tale poartă senzația de frig către restul corpului, acoperă-le mai mult decât bine.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate