Infarct: este mai bine să te naști iarna decât vara
Infarct: este mai bine să te naști iarna decât vara

Risc de infarct pentru nascutii vara! Vești proaste pentru cei născuți primăvara sau vara: sunt mai susceptibili să moară din cauza bolilor cardiovasculare decât cei născuți în timpul iernii.

Oamenii de știință americani au studiat dosarele medicale ale 117.000 de asistente medicale timp de aproape 40 de ani (1976 – 2014) și au corelat luna nașterii cu cauza morții lor. Ei au ajuns la concluzia că cele care s-au născut primăvara și vara au avut mai multe șanse să moară din cauza unei afecțiuni cardiovasculare decât cele care s-au născut în timpul iernii.

Participanții aveau vârsta cuprinsă între 30 și 55 de ani la începutul studiului. Peste 43.000 de decese au fost înregistrate, inclusiv 8.360 din boli cardiovasculare. Aceste rezultate au fost publicate în revista medicală britanică.

Oamenii de știință consideră că aceste efecte asupra sănătății sezoniere se pot datora fluctuațiilor sezoniere ale dietei, precum și poluării aerului și expunerii la soare înainte de naștere și viața timpurie.

Risc de infarct pentru nascutii vara! Spune-mi in ce lună te-ai născut si îți voi spune dacă ești sănătos
În mai fă ce vrei! Această afirmație sustine că luna mai este cea mai bună lună pentru a se naște. Într-adevăr, bebelușii care s-au născut în această perioadă au o sănătate mai bună decât alții. Pe de altă parte, cei care își sărbătoresc ziua de naștere în luna octombrie ar dezvolta boli cronice, respiratorii și neurologice.

Cercetătorii de la Universitatea Columbia din Statele Unite au studiat fișele medicale ale 1,7 milioane de persoane născute între 1900 și 2000 și au corelat data nașterii și riscul de a dezvolta anumite boli.

Concluziile acestui studiu au creat o legătură între data nașterii și 55 de boli și au relevat faptul că nașterea în luna mai ar reduce riscul de a dezvolta boli cronice, în timp ce indică nasterea în octombrie a crescut acest risc.

O relație între luna nașterii și nouă tipuri de boli de inimă
Cercetătorii au observat, de asemenea, o relație între luna nașterii și nouă tipuri de boli de inimă. Persoanele născute în luna martie prezintă cel mai mare risc de fibrilație atrială, insuficiență cardiacă și probleme cu valva mitrală (valva cardiacă care separă atriul stâng de ventriculul stâng).

De asemenea, au observat că bebelușii născuți în octombrie și noiembrie au suferit mai mult de boli respiratorii și boli sexuale sau neurologice. Astmul este mai probabil să se dezvolte la copiii născuți în iulie și octombrie, iar tulburarea deficitului de atenție cu sau fără hiperactivitate tinde să îi afecteze pe cei din noiembrie.

Aceste date noi sunt în conformitate cu cercetările anterioare privind legătura dintre boală și luna nașterii. Un studiu danez a descoperit că riscul de apariție a vârfului de astm a fost mai mare în lunile mai și august, când nivelurile de soare din Danemarca au fost similare cu cele din New York, în perioada iulie și octombrie.

„Aceste date ar putea ajuta oamenii de știință să descopere noi factori de risc pentru boală”, a spus Nicholas Tatonetti, profesor asistent în informatică biomedicală. „Este important să nu vă enervați prea mult pentru aceste rezultate deoarece, deși am găsit legături semnificative, riscul general de boală nu este atât de mare. Riscul asociat cu luna nașterii este relativ scăzut în comparație cu alte variabile care influențează, cum ar fi dieta și exercițiile fizice.”

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate