Iată momentele în care nu ar trebui să bei apă
Iată momentele în care nu ar trebui să bei apă

Cand nu trebuie sa bei apa. Stim cu toții că este important consumul de apă în fiecare zi. În general, ni se spune des „nu bei suficientă apă!” Mai ales când este cald, este important să rămâi hidratat. Dar știai că există momente în care nu ar trebui să bei apă?

Iată momentele în care nu ar trebui să bei apă!

După o masă mare
Dacă tocmai v-ați umplut burtica și sunteți plin, nu este înțelept să beți un pahar întreg de apă. Nuadăugați chestii suplimentare într-un stomac plin, acest lucru vă poate face să vă simțiți umflat, iar apa nu patrunde bine în peretii stomacului stomac.

Cand nu trebuie sa bei apa. Imediat după exerciții
Ați transpirat la sală sau ați facut jogging? Trebuie să-ți fie sete pentru că ai pierdut multă apă. Însă nu puteți reface nutrienții importanți pe care i-ați „pierdut” în timpul acestui exercițiu, cum ar fi sodiu și potasiu, doar prin consumul de apă potabilă. Ar fi bine să bei ceva ca apa de nucă de cocos.


Când ai băut deja multă apă
Se întâmplă rar, dar este posibil să bei prea multă apă și acest lucru te poate pune în pericol. Puteți perturba echilibrul de sare al corpului dvs., consumând prea multă apă, ceea ce poate duce la deficiență de sodiu. Alergătorii de maraton sunt un bun exemplu: atunci când continuă să bea apă întreaga cursă (sau după aceea), celulele lor se umflă, ceea ce le provoaca greață, vărsături sau chiar stop cardiac sau moarte.

Cand nu trebuie sa bei apa. Când urina dvs. este transparentă
Știi exact când ai băut suficientă apă mergând la baie. Culoarea urinei dvs. este un indicator bun dacă trebuie să beți mai mult sau mai puțin. Urina dvs. este galben-pal sau este similară cu limonada? Asta inseamna că ai băut suficientă apă. Urina dvs. este transparentă? Deci ar trebui să limitati consumul de apă.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate