Iată cum trebuie să bei o ciocolată calda!
Iată cum trebuie să bei o ciocolată calda!

Cum se bea ciocolata calda! Dacă descoperiți că cafeaua dvs. are un gust ciudat astăzi, poate că trebuie să vă schimbați cana! S-au făcut multe studii privind legătura dintre culoarea mâncărurilor noastre și aroma mâncării. Toate ajung la aceeași concluzie, creierul nostru este foarte sensibil la culori.

O ciocolată fierbinte ar fi mai buna într-o ceașcă portocalie
Ce culoare este ceașca ta? Și chiar îți place băutura la micul dejun? Aceste două întrebări par să nu aibă nicio legătură și, totuși, studiul unei echipe de cercetători de la Universitatea Politehnică din Valencia, Spania, și Universitatea din Oxford, Marea Britanie, datat din 2012 și analizat de Futura Sciences, a demonstrat că culoarea unui recipient ar putea modifica sau îmbunătăți aroma unei băuturi.

Pentru a obține acest rezultat, acești cercetători au invitat 57 de oameni să bea ciocolată caldă, sau mai degrabă 4, în căni de diferite culori. Toate aveau un interior alb, dar exteriorul era alb, crem, portocaliu sau roșu. Apoi, băutorii au fost invitați să își scrie impresiile despre băutura pe care tocmai o consumaseră.

Cum se bea ciocolata calda! Culoarea și gustul sunt strâns legate în creierul nostru
La sfârșitul acestui experiment, autorii studiului au verificat încrucișat informațiile culese și și-au dat seama că ciocolatele calde servite în cupe, portocalii sau crem, erau în general considerate mai bune decât în ​​celelalte două căni.

Nu este prima dată când un studiu a stabilit o legătură între culoare și gust. Totuși, potrivit cercetărilor științifice efectuate la Oxford, culoarea tacâmurilor noastre ar avea un impact deloc neglijabil asupra modului în care valorizăm alimentele noastre. „Chiar înainte ca mâncarea să intre în gură, creierul nostru a apreciat-o deja, ceea ce afectează întreaga noastră experiență alimentară”, au explicat autorii acestui studiu. Una dintre concluziile lor a fost despre cum să mănânci brânză. Ar fi mai buna dacă este mâncata înțepata pe un cuțit, mai degrabă decât cu o furculiță. Depinde de tine să faci testul!

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate