Gheara-diavolului, planta care îţi alină durerile
Gheara-diavolului, planta care îţi alină durerile

Planta este recomandată adesea în tratamentul afecţiunilor reumatice, pentru că are în compoziţie substanţe cu efecte analgezice şi puternic antiinflamatoare. Remediile din această plantă calmează durerile şi îmbunătăţesc flexibilitatea articulaţiilor.

Denumirea plantei provine de la fructul său spinos, în formă de gheară, însă chiar dacă are un nume respingător, planta este frecvent folosită şi recomandată de medicii fitoterapeuţi. Datorită principiilor active, gheara-diavolului poate fi încadrată cu succes în topul celor cinci cel mai eficiente plante din farmacia verde.

Calmează durerile în corp
Indiferent de localizarea durerilor, preparatele cu gheara-diavolului ameliorează disconfortul produs de dureri. De exemplu, în caz de carii şi abcese, extractul de plantă face mai suportabilă durerea, până la rezolvarea problemei, prin tratament propus de stomatolog.

Nevralgiile şi durerile intercostale pot fi îmblânzite tot prin administrarea remediilor din această plante. Gheara-diavolului elimină durerile şi inflamaţia, acţionând ca un calmant clasic, procurat din farmacii.

Poţi apela la tratamentele cu gheara-diavolului şi în caz de indigestie, pentru că poate creşte cantitatea de suc gastric şi de bilă secretata, îmbunătăţind digestia. Aduce beneficii şi în caz de dispepsie, anorexie şi alte tulburări alimentare.

Simptomele febrei pot fi la fel de bine ameliorate cu preparate din această plantă. De exemplu, capsulele, luate pe stomacul gol, scad temperatura corpului şi reduc alte simptome, precum starea de ameţeală, durerile de cap, senzatia de durere musculară.

Este benefică în reumatism
Calităţile sale terapeutice vizează în special bolile articulare. Fie că este vorba de osteoartrită, de artroză, de poliartrită reumatoidă, planta poate fi utilizată cu încredere pentru ameliorarea simptomelor. În plus, pentru că are proprietăţi antioxidante, gheara-diavolului încetineşte sau chiar înhibă procesele degenerative la nivelul articulaţiilor.

Bine de ştiut! Femeile însărcinate trebuie să evite preparatele cu gheara-diavolului, pentru că pot provoca apariţia contracţiilor.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate