Durere în spatele ochilor? Iată posibilele motive!
 
Durere în spatele ochilor? Iată posibilele motive!
 

Acest simptom poate avea o varietate de cauze, iar modalitatea de a scăpa de durere este tratarea problemei de sănătate care a cauzat-o.

Inflamația cavităților sinusurilor, sinuzita poate provoca presiune și durere în pomeți sau în spatele ochilor. Alte simptome ale sinuzitei includ oboseală, dureri de dinți, febră, congestie nazală, pierderea gustului și sensibilitate frontală. Sinuzita poate fi cauzată de infecții respiratorii, alergii sau chiar alergii alimentare.

Probleme de vedere

Durerea din spatele ochiului este uneori legată de probleme de vedere, inclusiv hipermetropie, miopie și astigmatism. Presbiopia poate provoca vedere încețoșată de aproape și poate provoca dureri în spatele ochilor. Simptomul este cauzat de creierul și ochii care încearcă să compenseze problemele de vedere. Concentrarea intensă și mișcarea globului ocular poate provoca dureri fulgerătoare în spatele ochiului.

Sindromul ochiului uscat

Se crede că între 17% și 30% dintre oameni suferă de sindromul ochiului uscat la un moment dat în viața lor. Când problema persistă, pot apărea și dureri de cap și sensibilitate la lumină și durere din spatele ochilor.

Sclerita

Este o inflamație a interiorului sclerei, învelișul exterior dur al globului ocular. Se știe că această afecțiune provoacă durere fulgerătoare în spatele ochiului și cu mișcare. Alte simptome includ sensibilitatea la lumină și roșeața. Sclerita se poate manifesta sub formă de sclerodermie, boală inflamatorie intestinală, lupus sau artrită reumatoidă.

Nevrita optică

Apare atunci când nervul optic devine inflamat. Nervul optic este ca un cablu care conectează ochiul de creier. Această afecțiune provoacă durere în spatele ochiului sau când se ochii se mișcă. Se crede că nevrita optică poate fi un semn al dezvoltării sclerozei multiple.

Migrene

Migrenele sunt severe și dureroase și pot fi însoțite de o durere pulsantă în spatele globilor oculari. Migrenele pot fi declanșate de anumite mirosuri, reacții alergice, stres și lumini stroboscopice (pulsante) pâlpâitoare.

Anevrism

Un anevrism cerebral este o altă cauză posibilă a durerii în spatele ochiului stâng. Un anevrism apare atunci când pereții unei artere sau ai unui vas de sânge din creier devin slabi. Ca rezultat, pot apărea sângerări sau accident vascular cerebral. De obicei, un accident vascular cerebral hemoragic provoacă durere în spatele ochiului stâng și o durere de cap pulsantă.

Edem papilar

Cauza este creșterea presiunii intracraniene. Poate fi cauzată și de inflamație, sângerare și tumori cerebrale. Umflarea poate apărea ore sau chiar săptămâni. Tusea și strănutul tind să înrăutățească starea, dar culcarea oferă o ușurare. Semnele de edem papilar includ dureri de cap, vedere dublă sau încețoșată și durere în spatele ochiului.

Glaucomul

Pe fondul presiunii intraoculare crescute, glaucomul poate provoca, de asemenea, durere pulsantă în spatele ochiului. Durerea apare atunci când presiunea se acumulează într-unul dintre ochi și în cele din urmă provoacă leziuni.

Alte simptome ale glaucomului includ vedere încețoșată, greață, vărsături, dureri de cap ușoare, umflarea pleoapelor, lacrimare și pierderea treptată a vederii periferice. Malnutriția, diabetul, hipertensiunea arterială și unele medicamente prescrise pot fi cauze ale glaucomului.

 

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate