Disfuncție sexuală masculină: ce o cauzeaza
Disfuncție sexuală masculină: ce o cauzeaza

Cauzele disfuncției sexuale masculine. Disfuncțiile sexuale și tulburările de dorință intima pot afecta pe toată lumea, atât bărbați, cât și femeile și se manifestă la orice vârstă. Se presupune că sexualitatea care se împlinește poate cântări foarte mult intr-un cuplu.

Oricare ar fi problema, de multe ori este dificil să se discerne ceea ce este legat de un motiv fizic de ceea ce este psihologic. Ideile, gândurile și sentimentele sunt la fel de importante ca manifestările fizice.

Cauzele disfuncției sexuale masculine
Printre cele principale se numara:

Probleme de sănătate fizică. Multe probleme de sănătate pot provoca disfuncții erectile și uneori o dorinta sexuală mai slabă.

Diabet: excesul de glucoză din sânge afectează mecanismele de erecție;
Tulburări cardiace sau ateroscleroză (formarea plăcilor pe peretele arterelor, care le micșorează diametrul);
Hipertensiune arterială;
Exces de greutate sau obezitate;
Boala neurologică cronică (boala Parkinson, scleroza multiplă etc.);
depresie;
Deficitul de androgeni: tulburare hormonală care duce la scăderea hormonilor androgeni (familia testosteronului), hormoni esențiali pentru funcționarea dorinței, excitației, erecției.

Leziunea măduvei spinării în urma unui accident, în funcție de locația și gravitatea leziunii. De exemplu, o leziune la nivelul gâtului poate modifica erecția legată de dorință, dar păstrează erecția reflexă, legată de un centru reflex situat în partea inferioară a spatelui.

Dificultăți în cuplu
Medicamente sau tratamente. Unele tratamente (pentru hipertrofia benignă a prostatei, de exemplu) sau medicamente (unele antidepresive, antihistaminice și medicamente pentru hipertensiune arterială, de exemplu) afectează capacitatea de a avea erecție sau dorință sexuală.


Fumatul, alcoolul sau consumul de droguri. Ele pot contribui la disfuncții erectile sau dificultăți de ejaculare.

Dificultăți în cuplu. Conflictele nerezolvate cu partenerul afectează adesea dorința de a se angaja în relații sexuale și de a fi intim cu partenerul.

Homosexualitatea latentă sau nerecunoscută poate avea consecințe asupra progresului relațiilor sexuale.

Stresul, depresia, anxietatea. Tensiunea nervoasă generată de îngrijorări (griji legate de muncă, familie, dificultăți financiare, istoric personal etc.), anxietatea și depresia reduc deseori energia și dorința sexuală. De asemenea, poate exista apariția sexului din cauza experiențelor proaste anterioare sau a fricii de eșec, numită anxietate de performanță.

În cazul ejaculării precoce. Originea sa implică adesea un set de factori, al căror factor esențial este lipsa de învățare a abilităților necesare pentru a întârzia ejacularea. Fără îndoială sunt implicați și alți factori, genetica, hipersensibilitatea glandului penisului, anxietatea legată de performanța sexuală sau dificultățile in relația cu partenerul.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate