Dieta de detoxifiere a ficatului și a colonului
 
detoxifiere ficat si colon
 

Te simți obosit nejustificat, suferi de insomnie, migrene, depresie, anxietate sau suferi de energie scăzută, constipație, balonare, acnee și celulită? Acestea sunt doar câteva dintre semnele că ai de-a face cu un organism plin de toxine.

Indiferent de stilul nostru de viață, suntem expuși constant la toxine. Se găsesc peste tot, în aer, în unele alimente, în produse cosmetice și în băuturi. De-a lungul timpului, multe toxine se acumulează în organism, afectând ficatul, colonul și plămânii. Prin urmare, organismul trebuie să fie purificat.

Astfel, este recomandat să faceți în mod regulat o cură de detoxifiere. Acest lucru ar trebui făcut o dată pe an, de preferință pentru a vă menține sănătatea și pentru a ajuta organismul să-și regleze funcțiile. Așa arată un program de detoxifiere de trei zile și ce trebuie să mănânci.

Ce să mănânci în dieta de detoxifiere pentru 3 zile

Înainte de micul dejun, bea 300 ml de apă cu sucul a două lămâi.

Micul dejun trebuie să fie însoțit de 300 ml suc de grepfrut. Poate fi înlocuit cu suc de ananas. Ai multe avantaje. Acestea accelerează metabolismul, previn cancerul și îmbunătățesc funcționarea căilor respiratorii, utile în special în cazul răcelilor.

Bea 300 ml de suc de morcovi la micul dejun și prânz pentru a alcaliniza sângele.

Bea 400 ml de suc sau smoothie de banane, pere sau caise, deoarece sunt bogate în potasiu.

Bea 400 ml suc de merisor seara inainte de culcare, pentru a lupta impotriva microorganismelor din plamani care pot duce la infectii. Poate fi înlocuit cu suc de afine dacă merișoare nu sunt disponibile.

Pentru ca efectul dietei să fie complet, se recomandă relaxarea cu o baie de apă caldă în fiecare seară. Adăugați sare și esență de lavandă în apă, pentru a vă detoxifia și a vă relaxa.

De asemenea, se recomandă să se facă infuzii de eucalipt. Umpleți un vas cu apă fierbinte și adăugați 5-10 picături de ulei esențial de eucalipt. Odihnește-ți capul pe el și inspiră vaporii până când apa începe să se răcească.

Pe lângă sucurile din dieta detox, ar trebui să bei 3 litri de apă în fiecare zi.

Nu se consumă alte alimente decât cele enumerate mai sus și nu se consumă alte băuturi decât apă.

 

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate