Riscul hipertensiunii arteriale creste o data cu vârsta. Este normal ca tensiunea să crească odată cu vârsta și să ai, de exemplu, 17 tensiune arterială la 70 de ani și 18 la 80 de ani.
Fii atent, nu trebuie să depășească anumite valori, chiar și la seniori. De ce suferi mai mult de hipertensiune când îmbătrânești?
Riscul de hipertensiune arterială crește odată cu vârsta
Tensiunea normală a unui subiect este de cel mult 14 pentru cea mai înaltă cifră și 9 pentru cea mai mică cifră.
Tinde să crească odată cu vârsta, dar acum este acceptat faptul că nu trebuie să li se permită să depășească anumite valori, chiar și la vârstnici.
Cel mai adesea, în măsurarea tensiunii, numai cifra cea mai ridicată, în raport cu presiunea sistolică, este atunci prea mare (cifra cea mai mică indică presiunea diastolică).
Dar tensiunea după 60 de ani poate fi foarte variabilă: uneori prea mare, alteori prea scăzută, mai ales după ce mâncam.
Când devine într-adevăr prea scăzuta, s-ar putea să vă simțiți inconfortabil sau chiar să vă pierdeți cunoștința.
Riscul hipertensiunii arteriale creste cu vârsta. De ce crește tensiunea odată cu vârsta?
Vârsta este primul factor de risc nemodificabil pentru hipertensiune arterială. Pe măsură ce îmbătrânești, arterele pierd elasticitatea. Hipertensiunea arterială primară este cea mai frecventă formă la pacientul vârstnic.
Dar se poate datora și altor factori:
Insuficiență renală
Origine endocrină: hipotiroidism sau hipertiroidism;
O cauză medicamentoasă: luând antiinflamatoare nesteroidiene, unele antidepresive.
Riscul hipertensiunii arteriale creste o data cu vârsta
După 60 de ani, experții recomandă tratarea tensiunii când aceasta depășește 16. Următoarele sfaturi sunt întotdeauna utile pentru a scădea tensiunea și uneori pentru a scăpa de medicamente:
Exercițiile fizice în mod regulat, adică de trei ori pe săptămână (de exemplu, 30 de minute de mers) sunt excelente pentru inimă, tensiune și sănătate în general;
Pierderea a câteva kilograme scade, de asemenea, tensiunea arterială, precum și încercarea de a consuma mai puțină sare, evitând, de exemplu, recalcularea sistematică;
Cel mai bine este să nu fumați, să limitați consumul de alcool (nu mai mult de 3 pahare de băuturi alcoolice, inclusiv vin, pe zi). Evitați să aveți prea mult colesterol, urmând sfaturi dietetice simple.
© Copyright Stiri din Sanatate