De ce ni se usucă gura și limba noaptea?
 
gura si limba uscate
 

Mulți oameni se întreabă de ce li se usucă gura și limba noaptea. Fiți conștienți de faptul că gura și limba uscată pe timp de noapte pot avea o varietate de cauze. În timpul nopții, corpul nostru pierde multă apă prin respirație și transpirație. Dacă nu primim suficientă apă, acest lucru poate duce la uscarea gurii și a limbii.

Dacă respiri pe gură în timp ce dormi, aerul care trece prin gură îți usucă mucoasele și saliva, rezultând gura și limba uscată. Anumite medicamente, cum ar fi cele pentru hipertensiune arterială, depresie, anxietate sau alergii, pot provoca uscăciunea gurii ca efect secundar. Dacă luați acest tip de medicamente și observați uscăciunea persistentă a gurii, consultați-vă medicul pentru a discuta posibile alternative sau soluții.

De ce mi se usucă gura și limba noaptea? Cele mai intalnite cauze.

Anumite afecțiuni medicale, cum ar fi sinuzita, alergiile sau apneea în somn, pot provoca respirația bucală noaptea, ceea ce poate duce la uscăciunea gurii. Fumatul poate provoca uscăciunea gurii și a limbii, deoarece substanțele chimice din tutun afectează producția de salivă și usucă membranele mucoase din gură.

Pentru a preveni sau a ameliora gura uscată pe timp de noapte, există o serie de lucruri pe care le puteți lua în considerare. Bea suficientă apă pe tot parcursul zilei pentru a rămâne hidratat. Evitați alcoolul și cafeaua înainte de culcare, deoarece pot crește deshidratarea.

Utilizați un umidificator în cameră pentru a menține aerul umed. Curățați-vă gura în mod corespunzător, inclusiv periajul și folosirea aței dentare înainte de culcare. Dacă luați medicamente care pot provoca uscăciunea gurii, discutați cu medicul dumneavoastră și discutați posibile alternative sau soluții.

Dacă aveți probleme de respirație sau bănuiți că respirați pe gură noaptea, consultați-vă medicul pentru o evaluare și un tratament adecvat. De remarcat faptul că, dacă problema persistă sau este însoțită de alte simptome anormale, se recomandă să solicitați sfatul unui medic pentru o evaluare și un diagnostic adecvat.

Sfaturi de specialitate pentru a rezolva rapid aceasta problema.

Mestecatul gumei fără zahăr stimulează producția de salivă, care ajută la hidratarea gurii. Asigurați-vă că alegeți gumă fără zahăr, deoarece zahărul poate provoca carii.

Anumite produse sunt disponibile în farmacii si va pot ajuta la combaterea uscăciunii gurii. Acestea pot fi sub formă de spray-uri sau geluri salivare, care stimulează producția de salivă și asigură hidratarea temporară. Utilizați un umidificator în dormitor pentru a menține aerul umed. Acest lucru ajută la prevenirea uscăciunii nasului și gurii pe timp de noapte.

Evitați alimentele sau băuturile care vă irită gura, cum ar fi alimentele picante sau acide. De asemenea, evitați fumatul și expunerea la fumul de tutun, deoarece acestea pot exacerba uscarea gurii.

Acum că știi de ce gura și limba se usucă noaptea, ar trebui să știi, de asemenea, că există medicamente pe bază de rețetă care pot ajuta la tratarea afecțiunii. De exemplu, pilocarpina sau cevimelina sunt medicamente care stimulează producția de salivă. Cu toate acestea, aceste medicamente trebuie să fie prescrise de medicul dumneavoastră, care va evalua situația specifică și va decide dacă sunt potrivite.

 

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate