Cumparati salată la punga din supermarket? Trebuie să citiți asta
Cumparati salată la punga din supermarket? Trebuie să citiți asta

Salată la punga este periculoasa. Convenabila, salata la punga din supermarket vă economisește timp pentru tăiere și spălare, iar porțiile sunt perfecte. Și este sănătoasa! Sau nu?

Salmoneloza
Cercetările de la Universitatea din Leicester au arătat că salata la punga este mult mai puțin sănătoasă decât credeam. Sucul de frunze rupte transformă salata în teren fertil pentru salmoneloză! Salmoneloza se dezvoltă de 24.000 de ori mai rapid din cauza acestor sucuri care ies din frunze. Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au studiat pungile de spanac, frunze mici de stejar și alte salate.

Bacterii
În plus față de această revelație tulburătoare, cercetătorii au mai descoperit că aceste circumstanțe au făcut ca bacteriile salmonelelor să fie mai puternice. Ceea ce crește șansele de infecție! Iată de ce ar trebui să consumați imediat salată la pungă și să nu puneți punga înapoi în frigider. Consumați-o cât mai curând posibil, altfel bacteriile naturale vor crește rapid și ele. Clătirea nu ajută: salmoneloza se dezvolta oricum.

Salată la punga este periculoasa. Gaz
Mai întâi, să explicăm de ce salata se pastreaza atât de bine intr-o astfel de punga. Când salata este ambalată într-o pungă de plastic, producătorul adaugă gaz pentru a menține salata proaspătă și crocantă. Atata timp cat salata nu este deschisa, ramane proaspata si nu se ofileste atat de usor. Odată ce punga este deschisă, aceste gaze ies, lăsând salata deschisă în contact cu bacteriile și aerul care rumenesc salata și îi conferă acest aspect suav.

Salată la punga este periculoasa. Hârtie absorbantă
Pentru a împiedica să se ofilească salata, ai nevoie doar de prosoape de hârtie. Puneți o bucata în pungă pentru a nu se ofili salata. Hârtia absorbantă va absorbi lichidul din salată, păstrându-l proaspăt până la cinci zile. Înlocuiți zilnic prosopul de hârtie. Asa ca pastrati salata mai mult timp, dar impiedicati si aparitia salmonelozei.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate