slabire cu apa
Cum te ajută apa să slăbeşti

Ştii că pentru a te menţine hidratat este nevoie să bei suficientă apă zilnic. Dar asta nu e tot! Multe studii de specialitate arată că un consum moderat de apă aduce beneficii şi în ceea ce priveşte pierderea în greutate.

Că apa este vitală toată lumea ştie, dar dacă adopţi unele trucuri, hidratarea îţi susţine şi eforturile de menţinere a siluetei. Nutriţionistul Vlad Roşca enumeră cele mai importante efecte pozitive ale consumului de apă asupra organismului, mai ales când vine vorba despre slăbit.

Bea apă cu lămâie
Când vine vorba despre digestie, apa joacă un rol extrem de important. În combinaţie cu sucul de lămâie, apa contribuie la detoxificarea ficatului, protejându-l de toxinele care îl încarcă. Ficatul este cel de-al doilea depozit sangvin după splină şi are un rol important atât în procesul de digestie, cât şi în descompunerea unor substanţe şi filtrarea sângelui. Dacă bei apă dimineaţa, pe stomacul gol, pui în funcţiune toate organele interne. Se recomandă consumul a 1-2 pahare de apă imediat după trezire. Pe timpul zilei, încearcă să înlocuieşti sucurile cu apă, dacă vrei ca procesul de slăbire să fie mai rapid.

Când hidratarea înseamnă trup suplu
Un pahar cu apă băut înainte de fiecare masă ajută şi îmbunăţăteşte procesul de digestie, alimentele fiind mult mai repede şi mai uşor pregătite pentru procesul de absorbţie al nutrimentelor.

Chiar dacă alimentaţia solidă este de bază într-o dietă, trebuie să ştii că apa dublează şansele de reuşită. Adică te ajută să slăbeşti mai repede cu până la 64%.

În plus, apa poate duce la instalarea saţietăţii mult mai devreme. Consumând apă din belşug, mănânci mai puţin – apa are şi efect de suprimare a foamei – şi te vei simţi mult mai repede sătul.

De asemenea, apa favorizează reducerea ţesutului adipos şi protejează ţesutul muscular. Cu alte cuvinte, creşterea masei musculare contribuie, în mod indirect, la pierderea de grăsime prin efect termogenic. Prin sport, masa musculara se încălzeşte şi „topeşte“ ţesutul adipos.

Stimulează şi accelerează metabolismul
Un singur pahar de apă consumat înainte de masă face ca arderea caloriilor să fie cu 30% mai eficientă în primele 10 minute, iar efectele benefice asupra metabolismului durează câteva ore. Consumă cel puţin 2 litri de apă pe zi şi vei ţine metabolismul în mişcare toată ziua. Trebuie să ştii că până şi deshidratarea uşoară încetineşte activitatea metabolismului cu 3%.

Cât şi când
Când vine vorba despre slăbit, experţii consideră că este important momentul când bei apă. Bea 1 pahar cu apă imediat ce te-ai trezit, încă 1 cu o jumătate de oră înainte de micul dejun şi încă 1 la 1 oră după ce ai terminat de mâncat. Trebuie să mai bei 1 pahar cu apă cu 1 oră înainte de prânz, încă 1 la jumătate de oră după masă, 1 pahar în jur de ora 17.00, alt pahar cu 30 de minute înainte de cină şi ultimul, înainte de culcare.

Când bei apa înainte de masă te saturi mai repede şi mănânci mai puţin cu până la 90 de calorii. Dacă procedezi aşa înainte de micul dejun, prânz şi cină, reduci aportul caloric zilnic cu aproximativ 270 calorii.

Există un moment din zi când este mai bine să eviţi consumul de apă. Astfel, nu bea apă în primele 30 de minute după masă, ca să nu diluezi sucurile gastrice şi să nu îngreunezi procesul de „mărunţire“ a alimentelor în stomac. după fiecare masă, este recomandat un repaus total pentru ingestie de minimum 30 de minute, pentru optimizarea activităţii enzimelor digestive.

SFAT

Consumul de apă favorizează slăbirea, însă nu te baza doar pe ea pentru a slăbi: redu şi consumul de grăsimi şi de zahăr şi fă mişcare!

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate