Coronavirusul ar putea provoca 1,8 milioane de victime în lume
Cum să te protejezi de coronavirus dacă ai diabet

Pacienții cu diabet, asemenea celor din alte grupuri de risc, trebuie să ia măsuri preventive împotriva infectării cu coronavirus. În acest articol, îți vom arăta cum să te protejezi împotriva COVID-19 dacă ai diabet.

Din cauza numărului mare de infecții cu coronavirus, mulți pacienți cu diabet și îngrijitorii lor trebuie să ia măsuri preventive. Pandemia de COVID-19 este o problemă nouă despre care nu avem încă prea multe informații. Prin urmare, în rândurile care urmează, îți vom arăta cum să te protejezi de coronavirus dacă ai diabet.

Până în prezent, nu există informații 100% clare despre modul în care coronavirusul se răspândește și acționează. Cert este faptul că există anumite grupuri de risc, cum ar fi adulții în vârstă, persoanele cu un sistem imunitar slăbit și bolnavii de diabet.

Deși coronavirusul (COVID-19) nu este mortal în condiții normale, persoanele aparținând grupurilor de risc menționate mai sus dezvoltă complicații mai grave ce le pot pune în pericol viața. Astăzi vom vorbi despre un singur grup sensibil: pacienții cu diabet.

Strategiile de prevenire a infectării sunt deosebit de importante. De asemenea, vom vorbi despre modul în care anumite schimbări alimentare te pot ajută să te protejezi de coronavirus dacă ai diabet.

Pacienții cu diabet, la fel ca oricine altcineva, trebuie să se spele bine pe mâini pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Deși virusul poate trăi pe unele suprafețe, potrivit experților, acesta este sensibil la săpun, apă și alcool.

Prin urmare, este important să te speli cât mai des pe mâini. De asemenea, dezinfectează toate lucrurile pe care le atingi foarte des, inclusiv dispozitivele mobile. Cel mai bine este să nu ieși din casă și să eviți contactul cu alte persoane, fie ele și membri ai familiei.

Păstrarea unei distanțe de 2 metri față de alți oameni ar trebui să fie suficientă pentru a preveni răspândirea virusului din picăturile de salivă atunci când persoanele infectate vorbesc.

Nu există niciun studiu care să demonstreze răspândirea bolii prin intermediul alimentelor. Cu toate acestea, cel mai bine este să gătești complet alimentele pentru a evita posibilele riscuri de infectare.

A merge direct la spital dacă manifești simptomele infecției cu coronavirus nu este o idee bună. Prin urmare, cel mai bine este să planifici și să previi. În plus, este necesar să ai la îndemână numerele de telefon ale medicilor.

De asemenea, este important să ai suficientă mâncare în casă, astfel încât să poți supraviețui până când perioada de incubare și contagiozitate a virusului se încheie. În plus, nu uita să-ți achiziționezi un dispozitiv de monitorizare a zahărului din sânge, precum și medicamente pentru controlul acestuia.

Dacă ai diabet zaharat și te infectezi cu coronavirus, cel mai bine este să îți suni imediat medicul pentru a afla cât de des trebuie să-ți monitorizezi nivelul de glucoză din sânge. De asemenea, nu trebuie să întrerupi tratamentul medicamentos decât la recomandarea medicului.

Deși acest lucru nu a fost încă demonstrat științific, există experți care consideră că medicamentele antiinflamatoare complică și prelungesc durata acestei boli. Prin urmare, evită să iei medicamente care nu sunt prescrise de medic. De asemenea, pune în aplicare sfaturile experților de mai jos.

Infecția cu coronavirus produce o pneumonie care poate pune în pericol viața pacienților. Prin urmare, este important să adopți o dietă care ajută la reducerea inflamației. Studiile arată că anumite alimente, cum ar fi usturoiul sau legumele cu frunze verzi au proprietăți antiinflamatoare. Prin urmare, îți recomandăm să consumi aceste alimente pentru a te proteja împotriva coronavirusului dacă ai diabet.

În plus, cele mai noi studii în domeniu sugerează faptul că turmericul poate ajuta la prevenirea și ameliorarea afecțiunilor pulmonare. Datorită capacității sale antioxidante și antiinflamatoare, turmericul contribuie la combaterea a numeroase boli.

Sfaturi finale despre cum să te protejezi de coronavirus dacă ai diabet
Deoarece specialiștii din domeniul sănătății nu cunosc deocamdată prea multe lucruri despre COVID-19, este important să fii foarte precaut dacă ai diabet sau alte afecțiuni. De asemenea, trebuie să respecți cu strictețe normele de igienă. În acest fel, vei putea evita îmbolnăvirea. În plus, nu ieși afară decât dacă este într-adevăr nevoie.

Persoanele din grupurile de risc sunt mai susceptibile la apariția simptomelor grave. Din acest motiv, acestea trebuie să știe ce să facă dacă prezintă simptome. Urmarea sfaturilor alimentare prezentate mai sus poate ajuta la ameliorarea simptomelor bolii. Cu toate acestea, nu există încă studii specifice pe acest subiect.

În cele din urmă, este important să prevenim prăbușirea sistemului de sănătate. Din acest motiv, nu trebuie să mergi la spital decât dacă ai o problemă într-adevăr serioasă. Contactează imediat medicul de familie dacă prezinți simptome sau crezi că te-ai infectat cu coronavirus.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate