Cum să scapi de mătreață cu sare de masă
Cum să scapi de mătreață cu sare de masă

Nu există masă fără sare. O ai în casă pe tot parcursul zilei și o folosești adesea când gătești, însă întrebuințările ei depășesc zona culinară. Află ce alte lucruri poți să faci prin casă ajutându-te de sarea alimentară!

Sigur nu te-ai gândit până acum la ce alte întrebuințări mai are sarea, condimentul folosit cel mai des la preparatele culinare sau la murături.

Precum celebra zicală „ca sarea în bucate”, acum poți să descoperi noi modalități prin care să beneficiezi de calitățile ei.

Te scapă de mătreață
Nu te-ai fi gândit la asemenea utilizare, dar sarea este un remediu excelent pe care îl poți folosi înainte de aplicarea șamponului. Datorită faptului că este abrazivă, sarea va înlătura grăsimea în exces de la nivelul scalpului. Masează bine, apoi aplică șamponul și spală părul ca de obicei.

Poți să-ți prepari cu ea apa de gură
Folosește o rețetă veche pentru a-ți împrospăta respirația! Amestecă o linguriță de sare și o linguriță de bicarbonat de sodiu într-o jumătate de cană de apă, apoi clătește-ți gura cu această soluție. Astfel, vei economisi bani, timp și te vei bucura de o senzație de prospețime la tine acasă.

Te ajută să păstrezi legumele și fructele proaspete
Dacă ai tăiat legumele pentru ciorbă și nu mai ai timp să le gătești, scufundă-le într-un vas cu apă în care ai adăugat o linguriță de sare. Când vrei să le gătești este suficient să le clătești în două ape și sunt gata pentru preparare.

Alungă problema călcâielor crăpate
Amestecă sare cu puțin ulei de măsline astfel încât să creezi o pastă și freacă călcâiele crăpate. Acestea își vor recăpăta aspectul natural și se vor hidrata ca prin minune. Sarea te va ajuta astfel să scapi de pielea moartă, bătături sau calozități.

O poți folosi pe post de stingător
Fie că te afli la grătar, la un foc de tabără, fie că vrei să stingi focul din șemineu, este suficient să arunci un pumn de sare. Sarea va elimina cantitatea de oxigen existentă și va stinge focul imediat.

Extrapont

În cazul în care vrei să cureți talpa fierului de călcat este suficient să pui sarea într-o cantitate mică de apă, apoi să înmoi un disc demachiant și să ștergi talpa fierului. La fel poți să cureți periuța de dinți și tacâmurile.

Curăță petele din casă
Dacă ai vărsat un pahar de vin roșu pe covor, atunci grăbește-te și aruncă o mână de sare peste pată. Aceasta va absorbi vinul și va curăța covorul ca prin magie. Este suficient să cureți cu peria udă locul, iar covorul își va recăpăta culoarea.

Sfat

Această procedură este valabilă și în cazul petelor de sânge sau de transpirație.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate