Cum poti calma palpitațiile inimii?
 
palpitatii inima
 

Modalitățile de a gestiona palpitațiile includ tehnici de relaxare și exerciții fizice. Cu toate acestea, persoanele cu simptome frecvente sau severe pot avea nevoie de îngrijiri medicale.

Anumiți factori de stil de viață și în cazuri rare, afecțiunile medicale subiacente pot provoca palpitații.

Abordarea factorilor de stil de viață sau tratarea afecțiunii medicale de bază poate fi eficientă în oprirea palpitațiilor cardiace.

Remediile la domiciliu pot ajuta la ameliorarea palpitațiilor cardiace, scrie Medical News Today.

Utilizați tehnici de relaxare

Stresul poate avea multe efecte negative asupra sănătății unei persoane. Poate declanșa palpitații sau le poate agrava.

Unii oameni pot considera utile următoarele tehnici de relaxare:

• Meditație
• Respiră adânc
• Yoga
• Petrece timp în aer liber
• Pauze scurte de la serviciu sau de la școală
• Folosind meditații ghidate pe care le puteți accesa online

Reduceți sau eliminați aportul de stimulente

Palpitațiile cardiace pot apărea după utilizarea stimulentelor, de exemplu, în:

• Produse din tutun
• Anumite droguri
• Unele medicamente pentru răceală și tuse
• Băuturi cu cofeină, cum ar fi cafeaua, ceaiul verde și ceaiul negru
• Suprima apetitului
• Unele medicamente pentru sănătatea mintală

Cu toate acestea, nu toate stimulentele provoacă palpitații cardiace la toată lumea.

Stimularea nervului vag eficient

Stimularea nervului vag, care conectează creierul de inimă, poate calma palpitațiile. O persoană poate stimula nervul vag prin:

• Împingeți în jos, cum ar fi defecarea

Pune pe față cuburi de gheață sau o cârpă rece și umedă pentru câteva secunde

• Stropiți-vă cu apă rece pe față
•Fă un duș rece
• Masaj pentru gât

Înainte de a încerca oricare dintre aceste metode, este indicat să consultați un medic care vă poate sfătui cu privire la tehnica cea mai potrivită.

Menține echilibrul electrolitic

Electroliții sunt molecule încărcate care se găsesc în întregul corp care ajută la îndeplinirea unei varietăți de funcții. De exemplu, ele joacă un rol important în reglarea ritmului cardiac.

O persoană poate crește numărul de electroliți din organism prin consumul de alimente bogate în sodiu, potasiu, calciu și magneziu.

O dietă echilibrată oferă de obicei suficient sodiu.

Următoarele alimente sunt bogate în potasiu: cartofi, banane, avocado, spanac.

Produsele lactate și verdeața închisă cu frunze verzi sunt bogate în calciu. Legumele, nucile și peștele conțin și magneziu.

Unii oameni ar putea dori să obțină acești nutrienți luând suplimente.

Stai hidratat

Când corpul este deshidratat, inima trebuie să lucreze mai mult pentru a menține sângele să curgă, ceea ce poate duce la palpitații.
Simptomele deshidratării includ: urină închisă la culoare, ritm cardiac rapid, gură uscată, sete, dureri de cap, amețeli, piele uscată.

Evita consumul excesiv de alcool

Alcoolul are un efect depresiv, adică un efect de încetinire, deci de obicei nu crește ritmul cardiac.

Deși consumul moderat de alcool nu este neapărat problematic, unele studii sugerează că chiar și 1,2 băuturi alcoolice pe zi vă pot crește riscul de a dezvolta fibrilație atrială. Palpitațiile cardiace sunt doar un simptom al acestei afecțiuni.

Fă sport regulat

Exercițiile fizice îmbunătățesc sănătatea cardiovasculară generală și ajută la restabilirea ritmului natural al inimii. De asemenea, poate ajuta la reducerea stresului și a anxietății.

Exercițiile cardiovasculare ajută la întărirea inimii, ceea ce poate preveni sau reduce palpitațiile cardiace.

Formele benefice de exerciții includ: mersul rapid, joggingul, alergarea, mersul cu bicicleta, înotul.

Cu toate acestea, exercițiile fizice pot declanșa palpitații cardiace la unii oameni, așa că este important să identificăm și să evitați tipurile de exerciții care pot fi problematice.

Tratament suplimentar

Dacă contracțiile ventriculare premature provoacă palpitații frecvente ale inimii - adică mai mult de 10.000 sau mai mult de 10% din toate bătăile inimii într-o perioadă de 24 de ore -- medicul dumneavoastră vă poate sugera tratament. Aceștia pot prescrie medicamente numite beta-blocante sau blocante ale canalelor de calciu.

Dacă medicamentele nu opresc palpitațiile frecvente ale inimii, medicul dumneavoastră vă poate recomanda ablația cu cateter.

Aceasta implică introducerea unui tub subțire printr-un vas de sânge în inimă.

Alte tratamente posibile includ: intervenția chirurgicală, stimulatorul cardiac, schimbarea medicamentelor care provoacă palpitații cardiace.

Când să vorbești cu un medic

Dacă palpitațiile tind să dureze mai mult de câteva secunde, ar trebui să consultați medicul. El poate determina dacă aveți o afecțiune medicală subiacentă care cauzează palpitațiile.

Posibilii vinovați sunt: bolile de inimă, problemele tiroidiene, tulburările de anxietate, bolile cardiace structurale sau electrice, ritmurile cardiace anormale numite aritmii precum fibrilația atrială, anemie severă, insuficiența cardiacă (în cazuri rare).

De asemenea, persoanele care au avut un atac de cord pot fi mai predispuse la palpitații.

Diagnostic

Ca parte a procesului de diagnostic, medicii fac un istoric medical detaliat și efectuează un examen fizic, verifică, de asemenea, semnele vitale ale pacientului, inclusiv tensiunea arterială și pulsul, și ascultă inima cu un stetoscop.

Dacă nu există palpitații în timpul testului, medicul poate

Testele de sânge sunt efectuate pentru a verifica nivelurile de electroliți, hormoni sau tiroide, iar testele imagistice pot fi utilizate pentru a verifica structura sau funcția inimii.

Unul dintre scopurile diagnosticului este identificarea persoanelor cu risc de aritmii. Aceste persoane includ persoane cu următoarele afecțiuni: boală cardiacă de bază, disfuncție de la un atac de cord anterior, cardiomiopatie dilatată idiopatică, o afecțiune în care pereții inimii devin subțiri și slăbiți și lumenii măriți, regurgitare valvulară semnificativă clinic, care este o boala valvelor cardiace.

 

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate