Ce complicaţii pot să apară la pacienţii cu coronavirus
Ce complicaţii pot să apară la pacienţii cu coronavirus

În cazul celor mai multe cazuri de COVID-19, boală produsă de infecţia cu coronavirusul recent descoperit, simptomele sunt moderate. La persoanele cu diabet zaharat sau boli cardiace, probabilitatea de a face complicaţii este mai mare.

Studiile arată că 1 din 6 persoane fac complicaţii grave, care pot pune viaţa în pericol. Printre acestea, se numără:

Insuficienţa respiratorie acută
În insuficienţa respiratorie acută, nivelul oxigenului în corp este mult scăzut.

Potrivit unui studiu efectuat în China, din 68 de oameni care au murit de COVID-19, cauza a fost insuficienţa respiratorie acută.

Pneumonia
Un val de cazuri de pneumonii a fost primul semn al manifestării infecţiei cu coronavirus în China. La persoanele diagnosticate cu pneumonie, sacii de aer din plămâni se inflamează, îngreunând respiraţia.

Sindromul de detresă respiratorie acută (ARDS)
Este o altă complicaţie observată la multe persoane din China. ARDS este o formă de evoluţie extremă a afectării pulmonare acute, care are ca urmare apariţia insuficienţei respiratori acute.

Problemele cardiace
La persoanele cu COVID-19 spitalizate s-au observat probleme cardiace precum aritmiile. COVID-19 poate, de asemenea, să cauzeze probleme cardiace care se menţin chiar şi după vindecare.

Alte complicaţii
La pacienţii cu COVID-19 s-au mai observat: infecţiile secundare, afectare renală acută, şoc septic, coagulare intravasculară diseminată şi afectarea hepatică.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate