Coaja acestui fruct te ajută să slăbeşti, să scapi de balonare şi să dormi mai bine
Coaja acestui fruct te ajută să slăbeşti, să scapi de balonare şi să dormi mai bine

De cele mai multe ori mâncăm fructele fără coajă, dar aceasta este una dintre cele mai mari greşeli pe care le putem face! Coaja ascunde multe vitamine esenţiale pentru sănătate, precum şi beneficii la care nu ne-am fi gândit vreodată.

Banana este un fruct iubit de toată lumea şi extrem de sănătos, iar specialiştii susţin că cea mai benefică parte a acestui fruct ar fi chiar coaja. Coaja bananei te va ajuta să pierzi kilogramele în plus, să elimini balonarea şi să dormi mai bine.

”Coaja banenei conţine fibre, vitamina B6 şi vitamina C, potasium şi magneziu. Deasemenea, dacă o consumei, vei mânca cu 10% mai multe fibre”, a declarat Susie Burrell, nutriţionist.

În ciuda acestor beneficii, nutriţioniştii nu recomandă să o mesteci, ci să o introduci în smoothie-uri sau preparate gătite, cum ar fi curry-ul.

Cum te scapă de coşuri coaja de banană
Pentru început, curăţă faţa cu un demachiant. Acneea se poate agrava dacă nu este tratată corespunzător,aşa că ia măsuri de cum apar primele coşuri.

Taie bucăţi o coajă de banană şi pune-le pe zona cu probleme, cu partea albă pe piele. Fă tratamentul în special seara, înainte de culcare. Coaja de banană conţine vitaminele A,B,C şi E, precum şi potasiu, zinc, fier şi mangan. Vitaminele reduc inflamaţia de pe piele şi fac ca nesuferitele coşuri să dispară,în timp ce mineralele acţionează ca antioxidanţi.

Este important să te speli cu apă rece după acest tratament, pentru a permite pielii să absoarbă mai multe substanţe nutritive. Poţi apela la acest tratament o dată pe zi,până când coşurile dispar. Dacă situaţia nu se ameliorează, ci se agravează, nu mai continua tratamentul. La unele persoane, efectul antioxidant al bananelor poate duce la sensibilizarea pielii.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate